Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncerti na Zidiću: Dingospo Dali i San debelih žena
Dingospo Dali

Koncerti na Zidiću: Dingospo Dali i San debelih žena

U petak i subotu, 8. i 9. avgusta od 20.00, na Zidiću ispred Doma omladine Beograda (Plato Milana Mladenovića) nastupiće bendovi Dingospo Dali i San debelih žena.

Dingospo Dali je beogradski autorski alternativni rok sastav, formiran pre tri godine, koji je od „malo ovoga i malo onoga“ napravio mešavinu galame, ritma i melodičnosti, vođen raznim uticajima bendova uglavnom mračnijeg zvuka.Za dž

Sa prvom snimljenom pesmom pod nazivom „Pelin“ našli su se na „BIGZ komplikaciji“- prvoj zbirci numera bendova koji rade i stvaraju u BIGZ-u, a ubrzo posle toga objavili su i svoj prvi spot za pesmu „Ona“. Uskoro će započeti snimanje i prvog albuma.

Učestvovali su u Demo Masters takmičenju u organizaciji Doma omladine i Radija 202, i plasirali se u veliko finale. U petak veče na Zidiću će nastupiti Neksa (bas gitara), Vida (bubanj), Miške (gitara, bek vokal), Stevdža (gitara) i Sandra (vokal).

Na Zidiću će 9. avgusta biti sastav San debelih žena koji postoji od 2008. godine. Beogradski autorski bend pretežno svira rok muziku. Kažu da na srpskom pevaju o „ličnom iskustvu, kritici i samokritici“, a pesme odlikuje humor, ulični žargon i ironija. Pre nekoliko meseci snimili su svoj prvi album „Dečije priče“ koji čeka dalju promociju i eventualnog izdavača.

I bend San debelih žena dospeo je do velikog finala Demo Masters takmičenja. Pred publiku će Nikola Radojlović (vokal, ritam gitara, tekstovi, melodija), Uroš Vlajković (solo gitara, prateći vokal), Gordan Grbić (bubnjevi) i Žarko Milosavljević (bas).

U slučaju kiše koncerti će biti održani u glavnom holu Doma omladine Beograda. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.