Naslovna » BG svaštara » Književnost » Pisac Lu Marinof u Beogradu 18. avgusta
Knjižara Plato
Knjižara Plato

Pisac Lu Marinof u Beogradu 18. avgusta

Američki pisac Lu Marinof, autor kultne knjige „Platon a ne prozak!“ biće gost u knjižari „Plato“ (Knez Mihailova 48), u ponedeljak, 18. avgusta od 18.30.

U okviru 13. Međunarodne konferencije o filozofskoj praksi, koja se održava od 15. do 18. avgusta u organizaciji Srpskog udruženja za filozofsku praksu, okupiće se najveći svetski autoriteti u ovoj oblasti. Među njima će biti i Lu Marinof.

Knjiga „Platon a ne prozak!“ do sada je prevedena na 27 jezika i smatra se „Biblijom pokreta filozofskog savetovanja“, u Srbiji ju je ranije objavio „Plato“. Sada objavljeno drugo izdanje ove knjige takođe je u izdanje „Platoa“.

Prilikom gostovanja u knjižari, Lu Marinof, osnivač i predsednik Američkog udruženja filozofa praktičara, govoriće o filozofiji i njenoj ulozi u životu kao nekoj vrsti terapije za resavanje licnih problema. Biće obezbeđen konsekutivni prevod. Posle izlaganja autor će potpisivati knjigu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.