Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Pozorište je susret“, od 3. do 16. avgusta
Plavo pozorište
Plavo pozorište

„Pozorište je susret“, od 3. do 16. avgusta

Plavo pozorište od 3. do 16. avgusta u Beogradu održava međunarodni program „Pozorište je susret“, koji je posvećen različitim aspektima rada u savremenom teatru.

Pored radionica, program se sastoji i iz predstava, demonstarcija, predavanja, video projekcija.

Program počinje 3. avgusta u 20.00 demonstracijom glumačkog treninga pod nazivom „Seme kreacije“ koja je otvorena za najširu publiku. U okviru ove demonstracije biće uživo predstavljene dve različite forme glumačkog treninga koje se praktikuju u Plavom pozorištu, a to su takozvani plastični trening, koji izvode glumica Jelena Martinović i muzičar i glumac Marko Potkonjak i fizički trening, koji izvode glumica Maša Jelić i glumac i muzičar Dejan Stojković.

Posle ove demonstracije publika će saznati više informacija o radionicama koje će se održati u okviru programa „Pozorište je susret“ u otvorenom razgovoru sa rediteljem Nenadom Čolićem.

Prva radionica, „Ples sećanja“, traje od 4. do 8. avgusta i održava se svakoga dana od 18.00 do 21.00. Rad se sastoji iz upoznavanja polaznika sa osnovnim principima glumačkog rada u pozorišnoj laboratoriji. Radionicu vodi glumica Maša Jelić.

Druga radionica, „Od sebe ka teatru“, koju vodi reditelj Nenad Čolić, posvećena je otkrivanju pozorišta kao mesta ličnog razvoja i mesta ljudskog iskustva. Ova radionica traje od 11. do 15. avgusta, svakoga dana od 18.00 do 21.00.

Radionice su otvorene za mlade ljude koji žele da se upoznaju sa radom u savremenom pozorištu, bez obzira na prethodno pozorišno iskustvo ili profesionalnu orijentaciju. Rad se odvija na engleskom jeziku.

U okviru programa „Pozorište je susret“ održaće se i dve predstave Plavog pozorišta, „Ahasverusov dan“, u subotu, 9. avgusta od 20.00 i predstava „Ema“, u subotu, 16. avgusta od 20.00. Ovi programi su otvoreni za najširu publiku.

Posle niza godina iskustva u teatarskoj pedagogiji, program „Pozorište je susret“ je nastao iz potrebe da svoj edukativni rad približimo podjedanko učesnicima iz zemlje i inostranstva i da pozorišna laboratorija postane mesto interkulturalne komunikacije. Program se od 2004. godne održava svakog leta u Beogradu okupljajući učesnike sa tri kontinenta.

Program „Pozorište je susret“ deo je „Letnje škole savremenog pozorišta“ i održava se u prostoru Plavog pozorišta u zgradi BIGZ-a u Beogradu, Bulevar vojvode Mišića 17.

Prijave i informacije: plavopozoriste@gmail.com, 064/4895-334, 064/4926-681, 061/1927-909, 061/1927-911. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.