Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda 2014 u košarci, 16. i 17. avgust
Reprezentacija Srbije - pripreme
Reprezentacija Srbije - pripreme

Trofej Beograda 2014 u košarci, 16. i 17. avgust

Košarkaši Srbije biće domaćini na međunarodnom turniru Trofej Beograda 2014 u Kombank areni, 16. i 17. avgusta.

Posle pripremnih turnira u Italiji (Trst, 3-5. avgust) i Francuskoj (Pau, 8-10. avgust), naši reprezentativci igraće još dve utakmice u Kombank areni i još dve protiv Novozelanđana u hali Millennium (Vršac, 21. avgust) i Hali Pionir (24. avgust).

Na turniru Trofej Beograda, u prvoj utakmici, 16. avgusta od 18.00, igraju Turska i Portoriko, a istog dana od 20.30 sastaju se Srbija i Argentina. Drugog dana turnira sastaće se poraženi i igrati za treće mesto, a pobednici će se boriti za trofej.

Na 17. Svetsko prvenstvo u košarci koje se igra u Španiji od 30. avgusta do 14. septembra ide stručni štab koji predvodi selektor Aleksandar Đorđević i igrači: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luka Mitrović, Vladimir Štimac, Vladimir Micov, Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović, Nenad Krstić, Raško Katić.

Srbija igra u grupi A u kojoj su i Španija, Francuska, Brazil, Egipat i Iran, a prvu utakmicu naša reprezentacija igra protiv Egipta, 30. avgusta u Granadi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.