Naslovna » Izlasci » Film » „Čarobnjak iz Oza“ zatvara Filmstreet
Filmstreet
Filmstreet

„Čarobnjak iz Oza“ zatvara Filmstreet

Letnji beogradski filmski festival na otvorenom, Filmstreet, biće zatvoren 13. septembra projekcijom filma „Čarobnjak iz Oza“.

U Tašmajdanskom parku, u subotu od 20.30, biće održana poslednja projekcija, a ljubitelji filmske umetnosti uživaće u legendarnom mjuziklu i na taj način obeležiti sedamdeset pet godina od nastanka kultnog filma.Za dž

Scenario za film su napisali Noel Lengli, Florens Rajerson i Edgar Alan Volf, a zasnovan je na popularnom romanu autora L. Franka Bauma. Film je nominovan za šest Oskara, a osvojio ih je dva – u kategorijama za najbolju originalnu muziku i najbolju originalnu pesmu.

U glavnoj ulozi je Džudi Garland, kao devojčica Doroti Grej. Po nekim istraživanjima, u pitanju je najgledaniji film svih vremena.

Na više od petnaest lokacija naše prestonice, ovog leta je na Filmstreet-u prikazano četrdeset kultnih ostvarenja svetske i domaće kinematografije i dve pozorišne predstave. Filmstreet je za tri meseca posetilo više od petnaest hiljada posetilaca tokom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.