Naslovna » Izlasci » Ulica otvorenog srca: Poplava ljubavi
Poplava ljubavi
Poplava ljubavi

Ulica otvorenog srca: Poplava ljubavi

Vanredna Ulica otvorenog srca biće organizovana 6. septembra od 10.00 do 20.00, od Takovske do Makedonske pod sloganom „Poplava ljubavi“.

Ove godine, tradicionalna manifestacija Ulica otvorenog srca imaće i letnje izdanje, jer najmlađi iz poplavama ugroženih područja nisu zaboravljeni.

Suočeni sa velikom katastrofom koja je u maju pogodila Srbiju posle poplava, organizatori imaju cilj da humanitarnom akcijom sakupe sredstva koja će pomoći deci iz poplavljenih područja da radosnije i bezbrižnije započnu novu školsku godinu.

Kupovinom specijalnih narukvica #poplavaljubavi, posetioci će pomoći obnovu vrtića u najugroženijim gradovima Srbije. Takođe, posetioci će moći da donesu i knjige, sveske i školski pribor za obnovu biblioteka u vrtićima i osnovnim školama širom Srbije. Biće to prilika da ponovo vidimo i neke od junaka koji su nesebično pomagali onima koji su se suočili sa dramatičnim posledicama poplava.

U Svetogorskoj, raznovrsni ulični umetnici, muzičari i glumci zabavljaće, uveseljavaće i animiraće posetioce da zajedno sa njima učestvuju u igri, postanu deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti. U Ulici otvorenog srca biće otvorene tri bine: na pjaceti ispred Ateljea 212, bini kod Doma omladine i ispred opštine Stari grad.

Na platou ispred Ateljea 212 posetioce će pozdraviti Leontina i hor Čarolija. Celodnevni program upotpuniće Minja Subota, Dejan Cukić, Jovan Maljoković Balkan salsa bend, Zemlja gruva, Aleksa Jelić, Bilja Krstić, Nevena Božović, Sara Jovanović, Saška Janković, Katarina Kačunković, Salsa i punto, Grab bit box, Kvartet Nevski, Saška Janković, Tamara Dragičević, Ivan Mihajlović, Jelena Jovičić, Mina Lazarević, Ivan Jeftović, Žarko Stepanov, grupa Semafor i mnogi drugi. Voditelj manifestacije biće glumac i voditelj Ivan Tomić.

Na bini kod Doma omladine, osim sjajne elektronske muzike, posetioce će dočekati popularni dvojac iz Novog Sada, voditelji emisije Uzbudilnik, Daško Milinović i Mladen Urdarević.

Bina ispred opštine Stari grad namenjena je najmlađima. Pored horskih nastupa, deca će imati priliku i da nauče kako se pravi muzika u radionici Kuc kuc Kolarac, a nešto starije posetioce zabavljaće bend The Invisibles.

Duž Ulice otvorenog srca biće postavljeni dinosaurusi-replike iz „Dino parka“ Prirodnjačkog centra u Svilajncu.

Za one koji nisu u mogućnosti da budu deo Ulice otvorenog srca, televizija B92 obezbedila je direktan prenos, od 12.00 do 14.00.

Organizatori su Skupština grada Beograda, RTV B92 i Fond B92, Atelje 212, OTOB i opština Stari grad. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.