Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gibonni Acoustic, 21. i 22. decembra u Sava centru
Gibonni (foto: Danny Clifford)
Gibonni (foto: Danny Clifford)

Gibonni Acoustic, 21. i 22. decembra u Sava centru

Popularni Gibonni se vraća u Beograd sa dva specijalna prednovogodišnja koncerta „Gibonni Acoustic“, 21. i 22. decembra u Sava centru.

Kantautor iz Splita poznat po zanimljivom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, predstaviće se beogradskoj publici na potpuno drugačiji način u odnosu na prethodni trijumfalni koncert u ispunjenoj Kombank areni.

– Kad se radi sportska dvorana, to je euforija, spektakl sa velikim razglasom i lajtom, pred 15 do 18.000 ljudi. Koncert u manjem prostoru je prisniji, dozvoljava ti da razgovaraš sa ljudima, ispričaš kako je neka pesma nastala… Nastup u velikoj dvorani je kao da si kuvar na velikoj svadbi za 1.000 ljudi. Ne možeš da menjaš meni, a u maloj dvorani je kao da kuvaš za svoj rođendan, pa možeš da osetiš tačno šta ko želi – objašnjava Zlatan Stipišić Džiboni.

Pevač velikih regionalnih hitova poput „Oprosti“, „Libar“, „Tempera“, kaže da će za koncerte „Gibonni Acoustic“ svom vrhunskom bendu pridružiti neke od svojih starih saradnika koji su svojom virtuoznošću i dušom oplemenili mnoge njegove pesme.

– Verovatno ću da sviram i neke pesme koje u Areni nisam. Neke balade ili baš intimne pesme. Volim da pevam onako kako se osećam. U velikoj dvorani atmosfera je uvek euforična i užarena, pa sama po sebi nameće pesme bržeg tempa, tako da mi je nastup u Sava centru odlična prilika da predstavim pesme koje u Areni nisam – kaže muzičar iz Splita.

Ulaznice za koncerte „Gibonni Acoustic“ od danas su u prodaji po cenama od 1.500, 1.900, 2.300, 2.600 i 3.000 na blagajni Sava centra i preko mreža Eventim i Gigstix. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.