Naslovna » Izlasci » Festivali » Izađi mi na teglu 2014: Finale u Beogradu 12. oktobra

Izađi mi na teglu 2014: Finale u Beogradu 12. oktobra

U nedelju, 12. oktobra, karavan manifestacije Izađi mi na teglu posle 20 gradova širom Srbije stiže u Beograd i organizuje finalno takmičenje u pripremanju ajvara, prestižnog srpskog specijaliteta po tradicionalnim receptima, sa bogatim pratećim programom tokom celog dana.

Na Adi Ciganliji (Kameni grad), posle svečanog otvaranja u podne, predstavljanja takmičara, propozicija, članova žirija i načina odabira pobednika, počeće zvanično nadmetanje u pripremi ajvara. Velika bina je osmišljena da izgleda kao „kuhinjica pod otvorenim nebom“ u kojoj će se pripremati razni specijaliteti sa ajvarom koje će posetioci imati prilike da probaju, a sve to pod dirigentskom palicom najboljih gastronoma iz renomiranih lokalnih restorana.

U isto vreme, odigravaće se program za najmlađe pod nazivom „Teglanje bez granica“ sa raznim disciplinama poput „Il si tegla il’ si kegla“, „Ko se tegla taj se voli“… kada će deca imati priliku da na glavnoj bini uživaju i u edukativnoj dečijoj predstavi posvećenoj zdravoj ishrani i očuvanju životne sredine.

Manifestacija Izađi mi na teglu je neobičan, jedinstven, prepoznatljiv i društveno odgovoran događaj koji spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, a sve to kako bi se pronašao najbolji ajvar u Srbiji!