Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba Aleksandre Prhal „Pardon my Low-Res: Remixed“
Aleksandra Prhal: Pardon my Low-Res: Remixed

Izložba Aleksandre Prhal „Pardon my Low-Res: Remixed“

Od 13. (20.00) do 19. oktobra u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 4) biće otvorena izložba Aleksandre Prhal „Pardon my Low-Res: Remixed“.

Posle uspešne prošlogodišnje izložbe „Belgrade, Pardon my Low-Res“ kojom je publici otkrila i tehnološke mogućnosti gedžeta kojima je radila – i raskošan talenat za beleženje incidentnih momenata svakodnevice grada – Aleksandra Prhal novom izložbom nastavlja da istražuje preseke spajanja fotografije, likovne umetnosti i tehnologije.

Izložbu „Pardon my Low-Res: Remixed“ žanrovski i tehnički nije lako definisati.

Veliki formati koje će predstaviti izložbom u KC Grad imaju za osnovu low-res fotografije, koje su obogaćene dodatnim multiplikacijama njihovih detalja i naknadnim poigravanjem kolorima. Dodatnim dekomponovanjem i rekomponovanjem oblika, Aleksandra Prhal kreirala je ritmične, glasne, višeslojne kompozicije čije su vibracije u potpunom skladu sa lokacijama na kojima su izvorne fotografije nastajale.

Ove kompozicije nisu jedinstvene samo po načinu nastanku, već i po tome što posmatraču ostavljaju mogućnost da se opredeli za sloj kolora i oblika koji otkriva i zatim prati kroz kompoziciju, one pozivaju na lutanje kroz krajolik i slojeve slično onome kojem se prepuštamo tok lutamo, svesni da je putovanje kroz prostor važnije od stizanja na cilj.

Svi radovi iz serijala „Pardon my Low-Res: Remixed“ štampani su na platnima formata do 90×60 cm – što je dimenzija koja posmatraču omogućava da utone u njihove strukture i prepusti vibracijama.

Izložba je prodajnog karaktera. (danubeogradu.rs)

Aleksandra Prhal: Pardon my Low-Res: Remixed

Aleksandra Prhal – ukratko

Aleksandra Prhal je diplomirala zidno slikarstvo na FPUD 1998. godine. Posle uspešne serije samostalnih i grupnih slikarskih izložbi posvetila se radu u advertajzingu kao dizajner i art direktor. Od 2001. do danas nagrađivana je na lokalnim i međunarodnim festivalima, a njeni radovi iz domena dizajna ambalaže, vizuelnih identiteta i oglasnih kampanja objavljivani su u više međunarodnih izdanja.

Prvu samostalnu izložbu fotografija „Belgrade, Pardon my Low-Res“ održala je u Kući kralja Petra I na Senjaku, u junu 2013. godine.

Aleksandra Prhal je, između ostalog, dizajnirala i logo sajta danubeogradu.rs.

Pogledajte Facebook stranicu ove izložbe.
Kontakt adresa: aleksandra.prhal@gmail.com

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.