Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Calling: Morrissey u Belexpo centru
Morrissey
Morrissey

Belgrade Calling: Morrissey u Belexpo centru

Velikan britanske muzike Morrissey održaće koncert u sredu, 10. decembra od 20.00, u Belexpo centru u okviru jesenjeg Belgrade Calling serijala.

Svoj prvi koncert u Beogradu, Morrissey je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom u „nekoj manjoj dvorani od uobičajenih sportskih arena“.

Popularni „Moz“ tako će neplanirano produžiti aktuelnu turneju „World Peace Is None of Your Bussiness“ nazvanu po istoimenom albumu objavljenom u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma.

Ograničen broj ulaznica za ovaj koncert po cenama od 2.900 RSD za parter, 3.990 RSD za Fan pit i 3.990 RSD za VIP parter, biće u prodaji od petka 14. novembra od 10.00 na beogradskim blagajnama Doma omladine, Kombank arene, Bilet centra i više od stotinu prodajnih mesta Eventima širom Srbije.

Odmaraće se kad umre…

Novi album ujedno je i deseti studijski po redu otkako je Morrissey napustio legendarnu grupu The Smiths sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rokenrol dvoranu slavnih.

U čast novog albuma, najuticajniji muzički časopis „New Musical Express“ objavio je specijalni broj posvećen isključivo Morrisseyu, dok je magazin „Music Week“ u nedelji objave aktuelnog albuma promenio svoje ime u „Morrissey Week“!

Istoimeni singl „World Peace Is None of Your Bussiness“ objavljen je još u maju, praćen sa spotom u kojem umesto muzike, Morrissey recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nancy Sinatra. I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike Moz recituje stihove, a u poslednjem „Earth Is The Loneliest Planet“ na krovu zgrade „Capitol Records“ stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson.

Pre samo dve godine, Morrissey je najavio kako namerava da se posle napunjene 55 godine povuče sa scene, kako bi sačuvao dostojanstvo, a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja.

Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše: „Odmaraću se kad umrem“. Jedna od najtraženijih muzičkih knjiga u poslednjih godinu dana je Morrisseyeva „Autobiografija“, za koju kritičari tvrde da je najbolje napisana autobiografija još od Bob Dilanovih „Hronika“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.