Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Do 2017. novi šoping centar i u Borči
Uskoro - Šoping centar u Borči
Uskoro - Šoping centar u Borči

Do 2017. novi šoping centar i u Borči

Po najavama novinara Novosti, do 2017. godine Beograd bi trebalo da dobije još šest novi šoping centara u Beogradu, a jedan od njih bi trebalo da bude izgrađen u Borči.

Radovi na izgradnji novih šoping-molova uveliko su u toku, a u godini pred nama očekuje se i početak gradnje u Borči gde će navodno biti izgrađen moderan tržni centar od 15.000 kvadrata.

Na samo tri kilometra od silazne petlje Pupinovog mosta, meštani leve strane Dunava, do leta 2016. godine mogli bi da dobiju novi poslovni objekat. On će biti stacioniran kod naselja Sivi dom u Borči, iako sada na ovoj lokaciji još nema nikakvih naznaka da bi u februaru na njoj moglo osvanuti gradilište.

… i u Zemunu i na Zvezdari

Po nezvaničnim saznanjima, novi tržni centar biće u vlasništvu Petra Matića, vlasnika šoping-centra „Ušće“, a ceo projekat koštaće desetak milona evra. Prostiraće se na jednom nivou, bez spratova i podzemnih garaža, ali će za parking biti rezervisan veliki prostor oko samog objekta.

Tokom poslednjih godina žestoko se radilo na izgradnji nekoliko ovakvih poslovnih centara u našem gradu. Samo u narednoj godini kupovina će moći da se obavlja na dve nove adrese.

Već u aprilu novi tržni centar „One“ u Zemunu otvoriće vrata svojim kupcima, a do kraja godine biće gotov i objekat tržnog centra „Aviv park Zvezdara“. Sadržinski biće gotovo isti kao onaj u okruženju – osim supermarketa i maloprodajnih lokala, imaće i dosta uređenih zelenih površina i pratećih sadržaja za celu porodicu.

Od Rajićeve do „Višnjičke plaze“

Posle višegodišnjeg iščekivanja, nedavno su obnovljeni radovi u samom centru grada gde bi do početka 2017. trebalo da osvane kompleks u Rajićevoj, dok su na čekanju tržni centar u okviru projekta „Beograd na vodi“, ali i dugo najavljivana „Višnjička plaza“. (Novosti)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.