Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncert
Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncert
Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncert

Beogradska filharmonija: Novogodišnji koncert

Tradicionalni novogodišnji koncert Beogradska filharmonija održaće u velikoj sali Kolarca 26. decembra od 20.00 i tako uvesti publiku u 2015. godinu.

Uz dirigenta Danijela Rajskina i sa Aleksandrom Papernim na tradicionalnom ruskom instrumentu balalajci, Beogradska filharmonija će plesnim ritmovima ispratiti jednu od najuspešnijih godina u svojoj istoriji.

Popularnost novogodišnjih koncerata kod publike neprestano raste, zahvaljujući poletu i kreativnoj energiji koju donose iz godine u godinu.

Godina putovanja

A 2014. godina za Beogradsku filharmoniju bila je uspešna, na mnogo načina prelomna, optimistična i ponosna.

Takođe je bila i godina velikih putovanja, u kojoj je orkestar Filharmonije na dve značajne turneje prešao više od 20.000 kilometara.

Prva američka turneja orkestra u devedeset jednoj godini dugoj tradiciji, otvorila je vrata međunarodnom priznanju i opredelila dalje ciljeve Filharmonije, a evropska je postavila temelj za velike planove da se orkestar u bliskoj budućnosti nađe na najprestižnijim scenama Starog kontinenta.

„Američka priča Beogradske filharmonije ispričana je i odjeknula u našoj stvarnosti kao ispunjenje sna i vera u to da uz posvećenost, rad i zalaganje, veliki uspeh ne izostaje“, kažu u ovoj instituciji.

Za 2015. godinu Beogradska filharmonija ima velike planove. Nastaviće se objavljivanje sezone u skladu sa svetskim trendovima nekoliko meseci unapred, gostovanje eminentnih umetnika evropske i svetske muzičke scene, negovaće se kamerna muzika, dečiji koncerti i dalje razvijati projekti društvene odgovornosti i edukacije.

Sledeći koncert Beogradske filharmonije je 16. januara 2015, sa dirigentom Muhajem Tangom. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.