Naslovna » Izlasci » Pozorište » Projekat „… i ja volim pozorište“ u JDP-u
JDP - ... i ja volim pozorište
JDP - ... i ja volim pozorište

Projekat „… i ja volim pozorište“ u JDP-u

Jugoslovensko dramsko pozorište i Fondacija JDP pokrenuli su projekat „… i ja volim pozorište“ kako bi učenici završnog razreda gimnazije mogli da se upoznaju sa pozorištem.

Mladima će biti predstavljen proces stvaranja i prikazivanja pozorišnih predstava u uslovima visoko profesionalne produkcije i na vrhunskom umetničkom nivou.

Projekat je pokrenut sa ciljem da se mladim ljudima približe vrednosti i značaj umetnosti.

Tokom posete JDP-u, gimnazijalci će saznati kako funkcioniše jedan veliki teatar, imati priliku za organizovan obilazak zgrade pozorišta, besplatno gledati jednu od predstava sa repertoara, sresti se i razgovarati sa glumcima i ostalim učesnicima u pozorišnom procesu.

Pre nedelju dana, učenici Filološke gimnazije u Beogradu posetili su ovo pozorište, pogledali predstavu „Mletački trgovac“ Vilijama Šekspira u režiji Egona Savina i posle predstave razgovarali sa Egonom Savinom, Predragom Ejdusom i Draganom Mićanovićem.

U nedelju, 14. decembra, Jugoslovensko dramsko pozorište će ugostiti učenike V beogradske gimnazije koji će gledati predstavu „Pokojnik“ Branislava Nušića u režiji Igora Vuka Torbice na sceni Teatra „Bojan Stupica“ i razgovarati sa rediteljem Igorom Vukom Torbicom i glumcima Dejanom Dedićem i Stefanom Bundalom.

Projekat „… i ja volim pozorište“ realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.