Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Trg otvorenog srca: Predstava i „Božićne radosti“
Trg otvorenog srca - Zvezdice
Trg otvorenog srca - Zvezdice

Trg otvorenog srca: Predstava i „Božićne radosti“

I danas će Trg otvorenog srca biti sastajalište ljubitelja pozorišta, muzike i prednovogodišnje zabave. Od 12.00 i 13.00 članovi Pozorišta lutaka „Pinokio“ izvešće predstavu „Vitez cvrčak“.

Glavni junak bajke je Cvrčak koji više od svega želi da postane vitez i da svojim mačem – gudalom spasava one koji su u nevolji, pokušavajući na taj način da pokaže da je nešto više od običnog cvrčka koji ume samo da svira. Ali, uprkos svim pokušajima, njegov mač ostaje samo gudalo.Za dž

Ipak, kada njegova muzika pobeđuje nepobedivo, prihvata svoju prirodu. Trajanje predstave je 35 minuta i namenjena je deci od dve do sedam godina. U predstavi igraju Nela Nikolić, Željka Mandić, Milan Simić i Goran Popović.

Božićne radosti

Od 16.00 na programu je muzičko-scenski kolaž za decu „Božićne radosti“ Dečjeg kulturnog centra Beograda. Učestvuju Ivana Peters (Negativ), Tijana Dapčević, Leontina Vukomanović i Dečji hor Čarolija, Hor DKCB, učesnici festivala FEDEMUS „Deca kompozitori“, Vokalna grupa „Nađi svoju zvezdu“ DKCB-a, Studio kulture govora i glume DKCB-a.

Na repertoaru „Božićnih radosti“ naći će se sledeće numere: „Silent Night“ (Ivana Peters – Negativ); „Santa Claus is Coming to Town“ (Tijana Dapčević); „Let it Snow“ (Leontina Vukomanović); „War is Over“ – The Beatles, „Angel“ – Robbie Willams; „What a Wonderful World“ – Louis Armstrong; „Jingle Bell Rocks“; „Zvončići, zvončići“, „Deda Mraze ne skreći sa staze“ (Dečji hor Čarolija); Novogodišnji dueti i trija poznatih pesama – „Poješću sve kolačiće’’, „Barakuda’’, „Rama-lama-ding-dong“, „Ti si moja čokolada“…

Na manifestaciji „Trg otvorenog srca“, kupovinom novogodišnje šolje „Grad otvorenog srca“, građani učestvuju u humanitarnoj akciji „Šolja od srca“.

Sredstva prikupljena prodajom ove novogodišnje šolje biće donirana Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu posle završetka manifestacije. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.