Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Ulica otvorenog srca – 1. januar 2015. godine
Ulica otvorenog srca
Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca – 1. januar 2015. godine

Tradicionalno, Ulica otvorenog srca biće organizovana 1. januara 2015. godine, kao svečan i nezaobilazan praznik Beograđana.

U društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana Ulicom otvorenog srca, od Takovske do Makedonske, šetaće ulični animatori, artisti, muzičari i glumci. Svi zajedno učestvovaće u igri, biće deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti.

Tradicionalno okupljanje Beograđana i gostiju u podne, u Svetogorskoj ulici ispred Pozorišta Atelje 212, učiniće da Nova godina bude u duhu pravog i autentičnog prazničnog raspoloženja.

Najhumanije vrednosti Beograda

Ulica otvorenog srca jedna je od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada.

Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima Ulice otvorenog srca, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Kao i svake godine, biće organizovana humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – našoj deci. Ove godine će se promovisati novoosnovani Fond za lečenje dece u inostranstvu koja nemaju drugi način da dođu do sredstava kako bi se lečila u inostranstvu.

Ova akcija ima za cilj promoviše novoosnovani Fond i podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku našoj deci i učine sve da ona dođu do prave terapije ili intervencije koja im može pomoći.

Ulica otvorenog srca i čarolije

Tačno u podne, svojim novogodišnjim pesmama dečiji hor Čarolija najaviće početak programa. Posle svečanog otvaranja manifestacije zabavljači će započeti svoju tradicionalnu štenju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće Ulicu otvorenog srca.

Na pjaceti ispred Ateljea 212 nastupiće brojni glumci-pevači: Gorica Popović, Ivan Jeftović, Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Iva Stefanović, Đorđe Stojković, Anđela Jovanović, Danica Vujošević, dečiji hor Čarolija, Leontina, Ivana Negativ, Minja Subota, „Remake“– bend mađioničari, žongleri, klovnovi, glumci teatra Mimart, ulični svirači, duvački orkestri…

Na humanitarnom punktu – pozornici ispred zgrade Opštine Stari grad smenjivaće se lutkarske predstave, dečiji animatori, Deda Mrazovi, klovnovi, mađioničari, horovi… a duž cele Ulice otvorenog srca posetioci će moći da uživaju u tradicionalnoj prazničnoj hrani, slatkišima i suvenirima.

Manifestaciju Ulica otvorenog srca organizuje Skupština Grada Beograda, TOB, gradska opština Stari grad, pozorište Atelje 212 i Radio Beograd 202. (TOB)