Naslovna » BG servis » Ulica vojvode Stepe: Rekonstrukcija do 11. jula 2015.
Ulica vojvode Stepe
Ulica vojvode Stepe

Ulica vojvode Stepe: Rekonstrukcija do 11. jula 2015.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je radove u Ulici vojvode Stepe i najavio da će prva i druga faza rekonstrukcije, više od jednog kilometra, biti završene do kraja ove godine, ali i istakao da Grad Beograd ima uveravanja od izvođača da će ta ulica potpuno biti završena na vreme, 11. jula 2015. godine.

Obilasku radova su prisustvovali i članica Gradskog veća Jasmina Milošević, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor firme „Ratko Mitrović“ Ilija Đorđević.

Jutros je puštena u rad ulična rasveta na prvoj deonici od Ulice Save Maškovića do Ulice Ljube Vučkovića, pa se očekuje da će narednih dana krenuti asfaltiranje te deonice, duge oko 550 metara, kao i to da će stara rasveta, koja se nalazi na desnoj strani ulice, biti uklonjena.

– Ovo su najveći investicioni radove koje radi Grad Beograd i veoma nam je važno da ova ulica bude urađena kako treba. Ovo je veliki poduhvat, vredan 2.260 milijardi dinara, biće rekonstruisano oko četiri i po kilometra, gde je najveći deo Ulice vojvode Stepe, ali i delovi nekih drugih ulica, tramvajska okretnica, kao i Autokomanda. Završetak ove ulice nam omogućava da krenemo u novu investiciju, a to je Trg Slavija i Bulevar oslobođenja – istakao je Vesić i izrazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno.

Bilo je kašnjenja…

Ulica vojvode StepeOn je rekao da je bilo određenih objektivnih i subjektivnih kašnjenja u radovima, da se sve u svakodnevnoj komunikaciji sa kompanijom „Ratko Mitrović“ rešava u hodu, te da Grad Beograd ima uveravanja da će krajnji rok biti ispoštovan.

– Kako se neki deo ulice bude završavao, trudićemo se da ga što više osposobimo za korišćenje građana, tako da će nakon asfaltiranja ovaj deo biti pušten za interni saobraćaj ljudi koji žive ovde, kako bismo smanjili sve nelagodnosti koje imaju tokom rekonstrukcije ulice. Konture ulice se već vide, ovo će biti jedna od najlepših ulica u Beogradu, i mi se ponosimo time kako će ona izgledati – istakao je Vesić.

On je izrazio uverenje da će se u saradnji sa izvođačem radova, nadzorom, Sekretarijatom za saobraćaj, Agencijom za investicije i stanovanje ovaj posao privesti kraju na zadovoljstvo svih građana, te da će ova ulica imati izgled onakav kakav bi Beograd trebalo da ima u budućnosti.

Direktor komapanije „Ratko Mitrović“ Ilija Đorđević je rekao da se početno zakašnjenje u rekonstrukciji Ulice vojvode Stepe desilo zbog nabavke vanstandardnih materijala iz inostranstva i dodao da krajnji rok nije ugrožen kratkim zakašnjenjem u prvoj fazi.

– Završetak prve i druge faze biće do kraja godine. Taj deo neće biti pušten za gradski saobraćaj, već samo za putničke automobile i za lokalno stanovništvo, a ostatak će biti pušten na proleće, kada budu urađeni i završni slojevi. U ovom periodu ne mogu da se urade završni slojevi asfalta zbog vremenskih uslova, jer su u pitanju visokovredni asfalti – precizirao je Đorđević.

Sledeće godne – Slavija, Bulevar oslobođenja i Autokomanda

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas prilikom obilaska rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe da će završetak tih radova omogućiti novu investiciju, a to je rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja.

– Po završetku ove rekonstrukcije, raspisaćemo tender kako bismo izabrali izvođače, nadzor. Sada smo u fazi preprojektovanja Slavije, u smislu da hoćemo da obezbedimo da prostor ispod Slavije ne budu samo hodnici, već da bude uređen kao mali trg sa komercijalnim sadržajima. Radimo na projektovanju fontane koja bi trebalo da taj trg oplemeni i da Slavija, osim jednog od najvećih saobraćajnih čvorišta, bude i jedno od najlepših mesta u Beogradu. Ispred Narodne banke se radi mali trg, pjaceta, gde će biti premešten spomenik Dimitriju Tucoviću, koji ćemo oživeti kao što smo učinili i sa Trgom Đoke Vještice ispred Beograđanke – rekao je Vesić.

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je naveo da će rekonstrukcija Autokomande početi polovinom januara sledeće godine.

– Autokomanda predstavlja jedno od saobraćajnih čvorišta u gradu i rekonstrukcijom će problem protočnosti i bezbednosti saobraćaja biti otklonjen. Rekonstrukcija Autokomande podrazumeva da ćemo duž Bulevara oslobođenja imati samo po dve saobraćajne trake za svaki smer, u prvoj fazi rekonstrukcije, naknadno će se taj broj smanjiti na po jednu saobraćajnu traku. Bitno je da će ta faza, kada će funkcionisati samo po jedna saobraćjna traka, trajati znatno kraće – kazao je Rafailović i zamolio građane za strpljenje jer će „rekonstrukcijom Autokomande biti otklonjeno jedno od saobraćajnih uskih grla u Beogradu“. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.