Naslovna » Izlasci » Izložbe » MPU: Izložba „IndiaSerbia“ od 26. februara do 14. marta
IndiaSerbia
IndiaSerbia

MPU: Izložba „IndiaSerbia“ od 26. februara do 14. marta

U Muzeju primenjene umetnosti od 26. februara (19.00) do 14. marta biće otvorena izložba fotografija „IndiaSerbia“ na kojoj će biti predstavljeno 50 najboljih radova sa istoimenog konkursa.

Exit Fondacija, Ambasada Indije i Muzej primenjene umetnosti (MPU) objavili su konkurs na koji je dospelo 1500 fotografija iz Indije i Srbije. Cilj konkursa i izložbe je zbližavanje dveju zemalja i njihovih kultura. Na izložbi će biti prikazano 25 pobedničkih radova iz Indije, te isto toliko iz Srbije.

Autor najboljeg rada iz Srbije osvojio je glavnu nagradu i put u Indiju, u kojoj je boravio prošlog meseca, dok će autor najboljeg rada iz Indije boraviti u Srbiji ovog leta kada će posetiti i Exit festival, zajedno sa ostalim finalistima konkursa.

Desetočlani žiri je činilo po pet istaknutih fotografa iz Indije i Srbije.

Pored pobednika konkursa, na otvaranju izložbe govoriće ambasadorka Indije Narinder Čahuan, direktorka Muzeja primenjene umetnosti Ljiljana Miletić Abramović i predstavnici Exit fondacije, posle čega će biti upriličen svečani koktel za zvanice sa demonstracijom tradicionalnog indijskog plesa, muzike i joge.

Izložba „IndiaSerbia“ u Vuka Karadžića 18 moći će da se pogleda od 11.00 do 19.00 od utorka do subote, dok je nedeljom i ponedeljkom MPU zatvoren za posetioce. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.