Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Stari rock majstori ponovo u Zvezdara teatru
Stari rock majstori (foto: Vojislav Vujanić)
Stari rock majstori (foto: Vojislav Vujanić)

Stari rock majstori ponovo u Zvezdara teatru

Zbog velikog interesovanja, Stari rock majstori još jednom će nastupiti u Zvezdara teatru! Novi koncert „Otrgnuto od zaborava“ biće održan u petak, 20. februara!

Trideset rokenrol heroja 60-ih nastupilo je 14. februara 2015. posle više od pola veka zajedno na istoj sceni.

Istorijski koncert Starih rock majstora održan je u punoj sali beogradskog pozorišta. Svi su želeli da čuju muzičke legende poput Predraga Dude Lukića, Branka Gluščevića, Larija Plesničara, Dadija Stojanovića i članova bendova Zlatnih dečaka, Lutalica, Iskri, Silutea, Crnih bisera i mnogih drugih.

Nesvakidašnji rok spektakl otvoren je numerom „South of the Border“, grupe The Shadows, kojom je davnih 60-ih svakoga dana počinjala i kultna radio emisija „Sastanak u 9“.

– Našli smo se posle više od pola veka u studiju i snimili CD „Otrgnuto od zaborava“. Večeras ćete čuti pesme na kojima smo radili, a koje bi trebalo da vas vrate u eru slobode i entuzijazma… Da vas inspirišu, da zajedno sa nama otgnete šezdesete od zaborava. Pred vama stoje žive legende tog perioda, a ja sam samo inicijator i čuvar jednog bezbrižnog vremena gradskih igranki i prave muzike – izjavio je producent Milutin Trninić i tako i zvanično otvorio koncert.

Na sceni su se smenjivali najveći vokali, gitaristi, basisti, bubnjeri i klavijaturisti stare Jugoslavije. Nizali su se hitovi: „Hang On Sloopy“, „Living Doll“, „House of the Rising Sun“, „The Last Time“ i mnogi drugi. Sa izlaskom Vladimira Jankovića Džeta na scenu, publika doživela pravi delirijum. „Međugradska, molim vas“ podigla je na noge čitavu salu.

Posle dva i po sata čistog rokenrola publika ih je skandiranjem ponovo okupila na sceni, a oni su joj uzvratili kultnom i simboličnom „Knocking on Heaven’s Door“. Sirovi taktovi rokenrola, dugo najavljivani koncert pretvorili su u pravu igranku, u duhu 60-ih, uz obećanje da će se dobar provod nastaviti na novom koncertu i starom mestu, u petak, 20. februara.

– Ako me pitate da li sam umoran, odgovor je „ne“! Energija je neverovatna – čini se da ni mi, a ni naša publika nije ostarila ni dan od poslednjeg susreta! Spremni smo i željni nove svirke – rekao je posle koncerta sedamdesetpetogodišnji legendarni gitarista Božidar Lari Plesničar.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.