Naslovna » Izlasci » Arduino Day 2015: Dan robotike i elektronike
Arduino Day 2015
Arduino Day 2015

Arduino Day 2015: Dan robotike i elektronike

U DKC Majdan, 28. marta od 15.00 do 17.00 biće organizovan Arduino Day 2015 – dan robotike i elektronike.

Zanima li vas elektronika, volite li robote, hteli biste da napravite kvadrokopter? Interesuje li vas kako da upravljate 3D štampačem, automobilima, mašinama, uradi sam projektima i uopšte ko kontroliše sve elektronske procese na svetu? Odgovor je: mikrpokontroleri.

Šta sve može mikrokontroler?
To možete saznati u subotu ako dođete na Arduino Day 2015. Ovaj događaj organizuje Udruženje elektroničara Srbije, Mala škola elektronike i DKC Majdan.

Zašto se to zove Arduino Day a ne Mikrokontroler Day ili nekako drugačije?
Zato što je Arduino svetski poznata platforma sa mikrokontrolerom, toliko jednostavna za upotrebu da se bez velike pripreme i dugotrajnog učenja može krenuti u realizaciju uradi-sam projekata.

Šta ću da radim ako dođem?
Videćete mikokontrolere, dodirnuti ih, razgledati kao i pitati sve što vas zanima u vezi sa njima. U koliko želite možete se, uz uputstva instruktora, oprobati u izradu jednostavnih projekata i pomoću mikrokontrolera upravljati svetlima, zvukom ili motorima.

Koja je adresa?
DKC Majdan nalazi se u Kozjačkoj 3-5, na samo čeiti minuta vožnje od Beograđanke, na Senjaku blizu Mostarske petlje. Do DKC Majdan može da se dođe trolejbusima 40 i 41, autobusom 44 ali i peške.

Zašto?
Zato da bi se međusobno upoznali svi oni koji žele da pomeraju granice u oblasti tehnike, elektronike, programiranja, uradi sam projekata, modelarstva, robotike, umetnosti…

Ko je pozvan?
Svi… osnovci, srednjoškolci i studenti zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i profesorima.

Gde i kako da se prijavim?
Potrebno je da pošaljete svoje ime i prezime i motivaciono pismao (u nekoliko rečenica) koje treba da nam objasni zašto želite da učestvujete na ovom događaju (vaša interesovanja, želje, dosadašnje iskustvo, planovi, ideje…) na adresu skolaelektronike@gmail.com. Prijava je obavezna.

Da li mogu da predstavim moj dosadašnji rad na ovom događaju?
Da. Potrebno je da detaljnije opišete šta želite da predstavite ostalim posetiocima i to pošaljete na skolaelektronike@gmail.com.

Gde mogu da saznam više o ovom događaju?
Arduino day 2015 je događaj svetskih razmera. Gde se sve u svetu organizuju radionice i ko ih organizuje možete pogledati na zvaničnoj prezentaciji ovog događaja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.