Naslovna » BG servis » Beograd na vodi: Počinje prodaja stanova
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Kanu
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Kanu

Beograd na vodi: Počinje prodaja stanova

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je početak prodaje stanova u prvim stambenim kulama projekta „Beograd na vodi“, koje su predstavljene na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu.

– Već od ponedeljka svi zainteresovani građani moći će da se informišu preko sajta preduzeća „Beograd na vodi“, a sve detalje objavićemo u dnevnoj štampi. Prvi sledeći korak je objava dizajna hotela sa pet zvezdica koji će se nalaziti pored ovih kula i koji će svakako doprineti lepoti ovog dela grada – rekao je on i najavio da će kako se dizajni narednih objekata budu završavali, biti predstavljani javnosti.

Izvršni direktor „Igl hilsa“ Mohamed Alabar rekao je da se ova kompanija sprema da počne sa gradnjom stambenih kula na leto, kao i da su dizajnerska rešenja za druge zgrade i tržni centar u procesu izrade.

Novi simbol Beograda

– Gradovi današnjice, da bi se razvijali, moraju da imaju nekoliko različitih elemenata koji kreiraju život – potrebne su vam ulice, parkovi, kancelarije, parking mesta, šoping centar, kafići… Važno je da se ti elementi dobro uklope. Ako su građani videli projekat „Beograd na vodi“, primetili su i da smo vodili računa o rezidencijalnim i komercijalnim elementima, o kulturi i o tome da građanima bude udobno. Beograd je jedan od najlepših gradova za život i rad i postaje regionalni centar brže nego što smo mislili – istakao je Alabar na sajmu nekretnina u Kanu.

Arhitekta Džordž Efstatiou, glavni dizajner kule Beograd, kao i Burdž Kalife, jedne od najvećih zgrada na svetu i centralnog dela Dubaija, kaže da je celokupan tim arhitekata uzbuđen što sada rade na razvoju Beograda.

– Nikada nismo bili u Beogradu, ali svaki put kada nešto dizajniramo, bavimo se generalnom slikom izgleda grada, a u sledećoj fazi razmišljamo o povezivanju sa kulturnom zaostavštinom. Naše zgrade širom sveta postaju simboli tih gradova u kojima su rađene, tako je bilo i u slučaju Čikaga i Dubaija – rekao je on, ističući da je ponosan što u timu ima višestruko nagrađivanu Beograđanku, koja se bavi unutrašnjim dizajnom. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.