Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Biciklisti postavili transparent na Brankov most
Biciklisti postavili transparent na Brankov most
Biciklisti postavili transparent na Brankov most

Biciklisti postavili transparent na Brankov most

Biciklisti su sinoć postavili transparent na Brankov most: „Slavite Beograd – popravite trotoar!“

Razlog za protest je ovaj put trotoar na mostu koji je zatvoren već skoro dve godine. Prenosimo saopštenje Udruženja Ulice za bicikliste…

Posle više protesta biciklisti i građani su dobijali razna obećanja, radovi su na kratko počinjali pa stajali, da bi sve kulminiralo sa još višom ogradom?

Biciklisti se pitaju da li će gradske vlasti, ukoliko građani budu preskakali i ovu višu ogradu obrnutom logikom na kraju ukinuti trotoar, umesto da ga poprave?

Da li je moguće da posle ovoliko vremena i dalje ne možemo da dobijemo tačan rok kada će trotoar biti popravljen i otvoren za pešake i bicikliste?

Kada su u pitanju rupe na samom kolovozu, one se saniraju u vrlo kratkom roku, što govori da Gradskoj upravi pešaci i biciklisti nisu prioritet.

Za početak…

Umesto rešavanja problema, na sve strane može se videti kampanja za projekat Beograd na vodi pod sloganom „Slavimo Beograd!“.

Biciklisti ovom akcijom takođe skreću pažnju na upozorenja stručne javnosti da će ovaj projekat izazvati saobraćajni kolaps u Beogradu jer je luksuzna zona u centru grada privlači automobilski saobraćaj dok su centralne gradske ulice uske i ne mogu se proširivati. Bez planiranja alternativnih vidova transporta kao što su metro i biciklistički saobraćaj ovakvi projekti se ne rade nigde u svetu.

Zbog toga biciklisti poručuju gradskim vlastima da slave Beograd tako što će za početak popraviti trotoar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.