Naslovna » Izlasci » Film » „Divlje priče“ u bioskopima od 2. aprila
Divlje priče

„Divlje priče“ u bioskopima od 2. aprila

Film koji je osvojio publiku na Festu „Divlje priče“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 2. aprila.

Šta se dogodi kad živci popucaju, a pomere se granice pristojnog ponašanja? Od argentinskog reditelja Damiena Szifrona i producenata filma – braće Almodovar stiže šest kratkih priča koje povezuje osveta, obilje crnog humora i napetosti.

Osveta

Od kontinenta do kontinenta, svaki narod ima svoju metaforu ili jednu reč kojom opisuje osvetu. Bez obzira na nacionalnost, jezik, mesto na planeti, taj zastrašujući ljudski čin nikom nije stran.

Reditelj Damien Szifron napisao je šest jedinstvenih priča, u kojoj svako može da se prepozna, bez obzira što one oslikavaju moderno argentinsko društvo.

Prva priča je najkraća i najekspozivnija – odvija se u avionu. Posle nje sledi još pet celina u kojima se tvrdoglavi likovi „svete“ onima koji su im stali na žulj.

Konobarica otkriva da joj je čovek koji je ušao u restoran uništio porodicu. Inženjer je ljut na parking servis. Biznismen na autoputu besni na otresitog lokalnog vozača. Milioner se bori za svoju porodicu. Mlada na dan venčanja otkriva da joj je muž imao preljubničku vezu.

U svih šest priča, junaci reaguju impulsivno i osvetnički, a ono što se „na kraju“ dogodi nadmašuje sva očekivanja. Ljudske strasti u filmu „Divlje priče“ šest puta zaredom uzrokuju pravu katastrofu obojenu crnim humorom.

Epizode ludila

Argentinac Szifron je odlično iskoristio prvu ligu argentinskih glumaca – Rikarda Darina, Daria Gradninetija i Đulijetu Zilberberg.

Epizode je promišljeno poređao i po dužini, ali i po stepenu „ludila“, pa je film dobro konstruisana celina, a iznad svega nepogrešivo svoj.

Bitan faktor u filmu je muzika Gustava Santaolale, Argentinca koji ima dva Oskara za ostvarenja „Vavilon“ i „Planina Broukbek“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.