Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Nevski, izložbe, sport za decu…
Kvartet Nevski
Kvartet Nevski

Mini BG vesti: Nevski, izložbe, sport za decu…

»»» Koncert kvarteta Nevski „Drugoaprilsko duvanje“ biće održan u Kolarcu, 2. aprila od 20.00.

Koncert je osmišljen kao svojevrsni scenografski i dramaturški performans, sačinjen od kompozicija zapadnoevropske klasične muzike, etno muzike, popa, filmske muzike, baletske muzike itd. Tokom performansa izvođači kroz niz skečeva, putem mimike, pokreta, glume i plesa na komičan način predstavljaju muziku publici.

»»» U Ledenoj dvorani „Pionir“, u organizaciji Klizačkog saveza Beograda, danas i sutra od 8.00 do 13.00, održava se Trofej Beograda u umetničkom klizanju. Ulaz je besplatan. Više od 80 takmičara iz Beograda, Novog Sada i Subotice takmičiće se u različitim kategorijama – od kadetskih do juniorskih, kao i u kategorijama interpretacije, a svoje takmičarske programe predstaviće i gosti iz Makedonije.

»»» Povodom Svetskog dana pozorišta, Atelje 212 u petak i subotu, 27. i 28. marta od 10.00 do 15.00, otvara svoja vrata i organizuje veliku promotivnu vikend akciju. Publiku očekuju popusti, promotivne akcije i pokloni iznenađenja. Na sceni „Petar Kralj“ u 12.00 biće promovisano novo izdanje poštanskih maraka sa likovima znamenitih srpskih reditelja. Na promociji učestvuju glumci Rada Đuričin, Branka Petrić, Svetlana Bojković, Gorica Popović, Miša Janketić, Voja Brajović i drugi.

»»» Večeras u Galeriji SANU od 18.00 biće održan koncert klasične muzike. Učestvovaće Dragana Jovanović (flauta), Meri Bojić-Radojčić (klavir), Milena Veličković (fagot) i Dragana Raić (klavir). Na programu su dela Baha, Karg-Elerta, Telemana, Mocarta i Čajkovskog. Ulaz je besplatan.

»»» Povodom 24. rođendana Kluba Akademije 28, u petak 27. marta od 21.00, nastupiće sastav Hot Club of Belgrade. Bend koji nalazi inspiraciju u stvaralaštvu legendarnih džez umetnika Đanga Reinhardta i Stefana Grapelija, u svom repertoaru, pored gypsy jazz kompozicija, ima i neke od prepoznatljivih ruskih, srpskih, kafanskih i evergrin pesama, u odlično osmišljenim džez aranžmanima. Ulaz na koncert je slobodan.

»»» Peti međunarodni Uniqa dečji turnir u hokeju na ledu održaće se u subotu i nedelju, 28. i 29. marta, na klizalištu „Pingvin“ (Jurija Gagarina 78). Turnir je predviđen za igrače rođene 1999. godine i mlađe, a organizuje ga hokejaški klub Beostar iz Beograda. Svečano otvaranje je 28. marta od 12.30. Najmlađi srpski hokejaši iz SKHL Crvena zvezda, HK Partizan i HK Beostar, imaće priliku da odmere snage sa vršnjacima iz SC Tisza Volan iz Mađarske. Ulaz za posetioce je slobodan tokom oba dana trajanja turnira!

»»» Srpsko pčelarsko društvo u saradnji sa JKP „Gradske pijace“ organizuje prodajnu izložbu meda na pijaci „Vidikovac“, ispred mlečne hale do 30. marta od 7.00 do 19.00. Pored svih vrsta meda, zainteresovani sugrađani mogu da kupe kozmetiku i preparate na bazi meda, kao i druge pčelinje proizvode.

»»» Povodom uskršnjih praznika, u četvrtak, 26. marta od 19.00, u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka biće svečano otvorena izložba akvarela „Tornjevi i zvona“. Autor izložbe je slikar i likovni pedagog Ivan Vešić iz Sremske Mitrovice. Postavka se može pogledati do 15. aprila radnim danima od 10.00 do 16.00 u Rige od Fere 4.

Juju & Jordash
Juju & Jordash

»»» Ovaj prolećni vikend KC Grad će dočekati u velikom stilu. Zahvaljujući dobro proverenoj kombinaciji KC Grad & Banda Panda po prvi put u Beogradu gostovaće, dan pre berlinskog Panorama bara, čuveni dvojac iz Amsterdama Juju & Jordash! Oni će izvesti svoj live show i time se predstaviti ovdašnjoj publici. Cena ulaznice: 600 RSD.

»»» Obnovljena su dva dečja i dva sportska igrališta u Ohridskoj ulici u Zemunu. Ukupna površina na kojoj su izvedeni radovi prostire se na 6.930 kvadrata, a radnici „Zelenila – Beograd“ su radove završili u predviđenom roku.

»»» Studentski park mogao bi već od petka da bude zaključavan od ponoći do pet ujutru, s obzirom da će nadležni sutra početi sa postavljanjem kapija na njegovim ulazima, što je bio zahtev građana okolnih zgrada. Direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević naveo je da stanarima okolnih zgrada smeta nesnosna buka koja se pravi tokom noći, zbog čega su pokrenuli peticiju za zaključavanje parka, a na šta su nadležni bili dužni da odgovore.

»»» U ponedeljak, 30. marta od 19.00, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) biće otvorena izložba „Autobiografija o drugima“ Marka Jovaševića. Slikar i arhitekta iz Čačka predstaviće dela nastala u prethodnih pet godina, u tehnici ulja na platnu i dasci. Ulaz je slobodan, svakog dana do 11. aprila od 12.00 do 18.00, osim nedeljom.

»»» Večeras, 26. marta od 20.00, u Galeriji Štab (Crnogorska 10, Savamala) biće otvorena izložba „Idealna distopija“, dvojice beogradskih umetnika Aleksandra Todorovića i Milana Nenezića. Biće upriličeni susreti sa umetnicima i vođenje kroz izložbu do 1. aprila. Radno vreme galerije je od 10.00 do 16.00 svakog dana.

»»» U Etnografskom muzeju otvorena je izložba „Mudrost i lepota čvorovanja – persijski tepisi i rukotvorine“. U okviru pratećeg programa na Studentskom trgu 13, biće organizovano veče poezije (26. mart, 19.00) kao i predavanje Đorđa Aranđelovića „Kamerom kroz Persiju 2015“ (27. mart, 19.00).

»»» Mlada, ali naširoko poznata, Mimi Mercedez, nastupiće 27. marta u klubu „Drugstore“. Karte u prodaji u „PsychoTatto Beograd“ studiju u Višegradskoj između 15.00 i 20.00, po ceni od 300 RSD. Na ulazu u „Drugstore“ će biti 500 RSD. (danubeogradu.rs)

Marko Jovašević - Sentimental Education
Marko Jovašević – Sentimental Education