Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Uskršnji sajam knjiga, izložbe, klasika…
Aratos trio u Narodnoj biblioteci
Aratos trio u Narodnoj biblioteci

Mini BG vesti: Uskršnji sajam knjiga, izložbe, klasika…

»»» Uskršnji sajam knjiga biće otvoren od 30. marta do 11. aprila u holu Doma sindikata. Svakog dana od 9.00 do 20.00 najznačajniji domaći izdavači prodavaće na svojim štandovima izdanja svetskih i domaćih hitova po izuzetno povoljnim cenama.

»»» U okviru ciklusa koncerata „Subotom u 6“ Narodne biblioteke Srbije, u subotu 4. aprila od 18.00, nastupiće Aratos trio. Ovaj muzički ansambl čine violinistkinja Katarina Popović, klarinetista Mihailo Samoran i pijanista Vanja Šćepanović. Program koncerta čine dela Arama Hačaturjana, Igora Stravinskog i Darijusa Mijoa koja se svrstavaju među najznačajnije kompozicije pisane za ovaj kamerni sastav u XX veku. Koncert se održava u holu ispred Centralne čitaonice Narodne biblioteke, a ulaz je slobodan.

»»» Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 2. april od 10.00 sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

»»» Dvadesetak najistaknutijih aforističara Srbije predstaviće se ljubiteljima satiričnog aforizma na tradicionalnoj večeri humora i satire u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovice 31. marta od 19.00. Ulaz je slobodan. Program će voditi glumica Rada Đuričin.

»»» Na sceni Kulturnog centra „Čukarica“ sutra u 19.00 biće održan koncert „U susret Vaskrsu“. Ulaz je slobodan. Na koncertu će se predstaviti mladi talenti Muzičke škole „Amadeus“ izvodeći kompozicije Prokofjeva, Šopena i Mocarta.

»»» Izložba crteža Željka Đurovića biće otvorena od 31. marta u 18.00 u Galeriji Beogradske tvrđave u Unutrašnjoj Stambol kapiji. Ulaz je slobodan, a galerija je otvorena svakodnevno od 11.00 do 19.00. Izložba se može pogledati do 19. aprila.

»»» Projekat „Kulturiška – Evropska omladinska kartica“ predstavljen je u prostorijama Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima „Gnezdo“. Direktor Kancelarije za mlade Ivan Josimović rekao je da će u saradnji sa Evropskim omladinskim centrom mladima ponuditi karticu „Kulturiška“ sa kojom će oni imati popuste u gradskim kulturnim institucijama.

»»» Tokom osmog ciklusa društveno odgovorne akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, održane su predstave u 64 osnovne škole, kao i u 18 područnih odeljenja škola u opštinama Zemun, Vračar, Rakovica, Barajevo, Sopot, Mladenovac, Čukarica i Surčin, gde je od početka školske godine podeljeno oko 6.500 fluorescentnih prsluka.

»»» JKP „Infostan“ u saradnji sa Jahting klubom „Kej“ od aprila do novembra tradicionalno nagrađuje redovne platiše besplatnim razgledanjem Beograda sa reka. Pravo na besplatno krstarenje ostvaruju sva domaćinstva koja redovno izmiruju račune, pri čemu svaki korisnik dobija vaučer za četiri osobe. Besplatna krstarenja Dunavom i Savom su radnim danima od 18.00 do 20.00 i od 20.00 do 22.00, pri čemu je neophodno rezervisati besplatnu plovidbu dan pre krstarenja pozivom na brojeve telefona 064/8251-150 ili 064/825-1120. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.