Naslovna » Turizam » Stari dvor biće otvoren za posetioce od aprila
Stari dvor
Stari dvor

Stari dvor biće otvoren za posetioce od aprila

Od aprila Stari dvor će biti otvoren za posete u okviru redovne turističke ponude prestonice.

Ture obilaska ovog zdanja biće organizovane svake subote od 10.00 i 12.00 na srpskom i engleskom jeziku.

– Za vreme manifestacija Dani evropske baštine, Dani Beograda, kao i povodom obeležavanja 130 godina od izgradnje Starog dvora, primetili smo da postoji velika zainteresvanost za posetu ovom zdanju. Prvi put ove godine ćemo to uvrstiti u turističku ponudu tokom cele godine. Posetioci će moći da vide i restoran u Starom dvoru i da probaju jedan od specijaliteta koji se u njemu služi. Zdanje starog dvora je dostupno i osobama sa invaliditetom – istakla je sekretarka za privredu Tijana Maljković i dodala da se zainteresovani mogu prijaviti u turističkom info centru Turističke organizacije Beograda, koja je i nosilac ovog projekta.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je kazao da je poseta Starom dvoru novi turistički proizvod u Beogradu i izrazio nadu da će on ubrzo biti i veoma popularan.

– Cena ulaznice je 550 RSD za odrasle i 350 RSD za decu, a u cenu je uključen i desert. U pitanju su čuvene palačinke u vinskom šatou, koje se prave po receptu nekadašnjeg direktora Beogradskog sajma i visokog funkcionera ondašnje Jugoslavije Miladina Šakića. Tako da je i taj desert istorija ovog doma. Istorija ovog zdanja je mnogo duža, o njoj ima mnogo anegdota i mnogo istorijskih činjenica koje su malo poznate i nama. Oni koji dođu moći će sve to da čuju – precizirao je Popović.

Program razgledanja Starog dvora sa vodičem će obuhvatiti obilazak hola, Crvenog i Žutog salona, Svečane sale, terase, postavke salona 19. veka. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.