Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Supergrupa Plavi ptičić u klubu Peron
Plavi ptičić
Plavi ptičić

Supergrupa Plavi ptičić u klubu Peron

Novosadska supergrupa Plavi ptičić, jedan od najboljih cover sastava sa ovih prostora, nastupiće 26. marta u klubu Peron u Savamali.

Ovaj bend čine članovi naših kultnih sastava Partibrejkers, Veliki prezir i Atheist Rap.

Plavi ptičić vrlo revnosno i uspešno čuva duh šezdesetih godina prošlog veka, kao najlepše epohe rokenrola i pop kulture uopšte.

Više od sto nastupa u njihovom dvogodišnjem izdanju, po renomiranim klubovina i festivalima u zemlji i inostranstvu, garancija su kvaliteta i autentičnosti vremeplova, sa samog početka sage o rokenrolu.

Iako su muzički uticaji prisutni i nezaobilazni, najveće hitove 60-tih godina, članovi benda sviraju onako kako ih oni vide. To znači da će se u četvrtak u Peronu slušati nezaboravne kompozicije Stonsa, Bitlsa, Kinksa, Dorsa i ostalih pop i rock ikona iz tog vremena, ali u malo drugačijem izdanju.

Plavi ptičić čine bivši i sadašnji članovi naših kultnih bendova. To su Robert Radić na bubnjevima (Veliki prezir, ex. Love Hunters), basista Dušan Ševarlić (ex. Eva Braun i Veliki prezir), Zoran Lekić (Atheist Rap, ex. Obojeni program) i Robert Telčer (Partibrejkers i Veliki prezir) na gitarama, kao i Goran Polovina (ex. Minstrel), koji peva i svira akustičnu gitaru i usnjak. (danubeogradu.rs)