Naslovna » Izlasci » Festivali » Vitez fest 2015, 4. i 5. aprila
Vitez fest
Vitez fest

Vitez fest 2015, 4. i 5. aprila

Tradicionalni Vitez fest biće održan na veliki praznik dece Vrbicu – Cveti, 4. i 5. aprila na Beogradskoj tvrđavi.

Kraljevski red vitezova, sa partnerima, od 2004. godine organizuje na Beogradskoj tvrđavi multimedijalne viteške spektakle, namenjene deci i roditeljima, kao i brojnim gostima iz Srbije i čitavog sveta.Za dž

Kroz kreiranje i produkciju jedinstvenog spektakla za decu i turiste, Vitez fest na inovativan i edukativan način povezuje bajkovito vreme vitezova i moderno doba, Beogradsku tvrđavu despota Stefana i Kamelot kralja Artura, viteške turnire i kompujterske igrice, srednjovekovne haljine i visoku modu, teatar i multimedijalne instalacije, dvorsku muziku i tehno, kovani mač i hologram, Srbiju i svet.

Pod sloganom „Klinci i klinceze, postanite prinčevi i princeze!“ na Beogradskoj tvrđavi dva dana trajaće moderna bajka.

Vitez fest predstavlja…

Pored multimedijalnog spektakla, biće priređeni i umetnički programi (izložbe, prezentacije, performansi, radionice, projekcije filmova…), koncerti i pozorišni program. Pored okruglih stolova i prezentacija, gosti iz inostranstva će prirediti svoje programe.

Biće predstavljene najznačajnije srpske tvrđave, prezentovana zdrava hrana i drevni srpski specijaliteti, stari zanati i održana sportska nadmetanja u prigodnim disciplinama.

Ulaz na Vitez fest biće slobodan. Više informacija pronađite na OVOM LINKU. (danubeogradu.rs)