Naslovna » Izlasci » Film » „Vuk“: Sa FEST-a u bioskope
FEST: Turski film "Vuk"
FEST: Turski film "Vuk"

„Vuk“: Sa FEST-a u bioskope

Najbolji film na ovogodišnjem FEST-u „Vuk“ (Theeb) prikazuje se u bioskopima.

Drama „Vuk“ reditelja Nadži Abu Novara „prečišćena je i moćna priča o odrastanju koja nas vraća velikim klasicima filma u vizuelno očaravajućem i emotivnom filmu“ – rečeno je na najznačajnijem beogradskom filmskom festivalu.

Odrastanje

Arabija, 1916. godina. Tib živi sa svojim beduinskim plemenom u zaboravljenom delu Otomanskog carstva. Pošto je izgubio oca, na njegovom bratu Huseinu je da sa pobrine za Tibovo vaspitanje. Husein pokušava da ga nauči kako beduini žive, ali je dečak više zainteresovan da pravi nestašluke.

U njihove živote ulazi poručnik britanske vojske, koji je na tajanstvenoj misiji sa svojim vodičem. Iz straha da ne ukalja očevu reputaciju, Husein prihvata da ih isprati do željene destinacije. Iz straha da ne izgubi brata, Tib kreće za njim kroz pustinju, koja je puna revolucionara i beduinskih prognanika.

Da bi preživeo, moraće da nauči da se snalazi kao odrastao čovek, moraće da nauči šta je izdaja, a šta poverenje i da opravda ime koje mu je otac dao. (danubeogradu.rs)

Država i godina proizvodnje: Jordan / UAE / VB, 2014. Trajanje: 100 minuta. Režija: Nadži Abu Novar. Scenario: Nadži Abu Novar, Bazel Gandur. Uloge: Džasir Eid, Hasan Mutlag, Husein Salami.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.