Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Protest: Stop obaveznoj vakcinaciji
Protest: Stop obaveznoj vakcinaciji
Protest: Stop obaveznoj vakcinaciji

Protest: Stop obaveznoj vakcinaciji

U nedelju, 5. april od 12.00, na Trgu Nikole Pašića roditelji i građani Srbije organizovaće protest „Stop obaveznoj vakcinaciji“.

Organizator je Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju. Mirnim skupom izraziće zabrinutost i neslaganje sa najavljenom prisilnom vakcinacijom dece i neustavnim zakonom o obaveznoj vakcinaciji stanovništva.

Cilj je podrška roditeljima dece oštećene vakcinama jer smatraju da vakcinacija treba da bude slobodna odluka i lični izbor, a ne deo prisilnog programa zdravstvenog sistema zaštite. U saopštenju, između ostalog, piše:

„Postojeći zakon kažnjava svakoga ko odbije da da život i zdravlje svoga deteta izloži riziku i opasnostima obavezne 23 doze vakcina stranih farmaceutskih kompanija, koje se pritom odriču odgovornosti ukoliko njihov ‘proizvod’ ugrozi život i zdravlje vakcinisanog.

Pozivajući se na Ustav i osnovna prava i slobode garantovana Međunarodnim konvencijama, zahtevaćemo 5. aprila ukidanje mandatorne vakcinacije i po uzoru na 18 država Evrope donošenje zakona koji će roditeljima u Srbiji davati pravo da samostalno odlučuju o zdravlju svoga deteta.

Ako se sada ne suprotstavimo oduzimanju prava pojedincu da odbije vakcinaciju koja nosi rizik od povrede i smrti, ako ne odlučujemo mi u svoje ime i ime svoje maloletne dece, otvaramo vrata novoj podmukloj eri u kojoj će se i druge medicinske mere zahtevati kao obavezne“.

Saopštenje u celosti možete da pročitate OVDE. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.