Naslovna » Izlasci » Sport » Trka uz Beograđanku, 5. aprila
Trka uz Beograđanku (foto: Studio B)
Trka uz Beograđanku (foto: Studio B)

Trka uz Beograđanku, 5. aprila

Tradicionalna Trka uz Beograđanku, 28. po redu, biće održana u nedelju, 5. aprila. I ove godine od prizemlja do 23. sprata takmičiće se atletičari i atletičarke beogradskih klubova, ali i rekreativci i vatrogasci.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti za učešće u trci na i-mejl adresu trka@studiob.rs, kao i na startu do 10.00. Učešće je besplatno, a za najuspešnije su obezbeđene vredne nagrade.

Pre više od tri decenije, zahvaljujući Studiju B, Beograd je dobio trku uz stepenište Palate „Beograd“. Tih godina uz stepenice se trčalo još samo u Njujorku (Trka uz Empajer stejt bilding), dok je danas veliki broj svetskih metropola koje u svojoj sportskoj ponudi imaju i trku uz stepenice nebodera.

Trka uz Beograđanku se s vremenom razvijala i danas se po kvalitetu učesnika i same organizacije može porediti i sa pomenutom trkom u Njujorku. Poslednjih godina u okviru manifestacije u posebnoj trci se takmiče i vatrogasci pod punom opremom, što je bez sumnje ovaj događaj učinilo još atraktivnijim.

Očekuje se da ova jedinstvena trka u našem gradu ove godine okupi rekordan broj takmičara koji će trčati od prizemlja Palate „Beograd“ do prostorija Radija Studio B na 23. spratu, jer je upravo tu pre tri decenije rođena ideja da Beograd dobije trku uz stepenice.

Pokrovitelji Trke uz Beograđanku i ove godine su Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu. (Beoinfo)