Naslovna » Izlasci » Film » Akciona komedija „Špijuni“ u bioskopima
Špijuni

Akciona komedija „Špijuni“ u bioskopima

Premijera filma „Špijuni“ zakazana je za 4. jun, ali će se pretpremijerno prikazivati u domaćim bioskopima od 30. maja.

Na snimanju ovog filma okupili su se pravi mačo muškarci poput Džejsona Statama, Džada Loua i 50th Cent-a, međutim sve njih će zaseniti jedna od najuspešnijih komičarki današnjice Melisa Mekarti kao tajni agent američke obaveštajne službe.

Melisa Mekarti glumi Suzan Kuper, skromnu CIA analitičarku koja je heroina iz senke niza opasnih misija agencije. Ona svakodnevno radi u podrumu američke obaveštajne službe CIA, a već deset godina je desna ruka super špijuna koga igra Džud Lo.

Melisa Mekarti opisuje svoj lik: „Suzan je uvek bila sposobna, sjajan je agent i taktičar, ali nedostaje joj samopouzdanje. Međutim, njena odanost liku kojeg glumi Džad Lou po imenu Bredli Fajn iz nje će izvući ono najbolje“. Kada Lou nestane, a drugi top agent Džejson Statam bude razotkriven, Suzan je poslednja nada CIA-e da spreči najpoznatijeg svetskog trgovca oružjem da ne izazove globalnu katastrofu.

Melisa Mekarti i reditelj Pol Fig beleže ovim filmom treću saradnju, a uz sjajan humor uživaćemo i u ozbiljnim akcionim scenama i prekrasnim lokacijama glavnih gradova Evrope, pa ćemo tako između ostalog videti Rim, Pariz i Budimpeštu.

Pored Melise Mekarti i Džad Loua u filmu se pojavljuju još Rouz Bern, Bobi Kanavale i Alison Dženi, dok Džejson Statam pokazuje svoju urnebesnu stranu koju do sada nismo mogli da vidimo.

Kako da postanete špijun

Bilo da sanjate da postanete špijun ili samo želite da se zabavite, špijunski „zanat“ se uči kao i mnoge druge veštine. Ovo je nekoliko koraka koji vam mogu pomoći u tome:

1. Naviknite na opasne situacije
Prva karakteristika špijuna je hrabrost. Neko to nosi u sebi od rođenja, dok je većina naučila sebe da razmišlja brzo i pametno u opasnim situacijama. Stoga, slobodno postavite sebe u situacije u kakvim do sada niste bili.

2. Učite
Još jedna konstanta kod svetski poznatih špijuna jeste opšta informisanost. Na taj način uvek su bili spremni da razgovaraju o raznovrsnim temama, od renesansnih slikara, do aktulenih svemirskih projekata.

3. Budite kreativni
U interesu špijuna je da se u svim situacijama uvek oslanja prvo na sebe, pa tek onda da traži pomoć. To znači da mora dosta da razmišlja unapred i da koristi ono što ima oko sebe radi rešavanja trenutnih problema.

4. Dnevni posao
Kako u filmovima, tako i u stvarnom životu, špijuni se uvek bave nekim „običnim“ poslom. Kombinovanje ta dva posla zahteva veliku posvećenost, ali niko nije rekao da je biti špijun – lako. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Spy. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: komedija. Uloge: Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law, Rose Byrne. Režiser: Paul Feig.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.