Naslovna » BG svaštara » Književnost » Nova knjiga: Marija Taraba – Put ka uspešnom dojenju
Nova knjiga: Marija Taraba - Put ka uspešnom dojenju

Nova knjiga: Marija Taraba – Put ka uspešnom dojenju

Knjigu „Put ka uspešnom dojenju“ napisala je Marija Taraba a objavila izdavačka kuća Kreativni centar.

Knjiga će biti promovisana u utorak, 26. maja od 18.00 u Kafe knjižari Delfi SKC (Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske). Pored autorke učestvovaće Ana Tomović, reditelj i majka dvoje dece, i Natalija Panić, urednica u Kreativnom centru.

Prednosti dojenja i pregršt saveta

U Srbiji je procenat isključivo dojenih beba u prvom mesecu života samo 35% i pored toga što porodiljsko odsustvo traje dvanaest meseci, a važnost majčinog mleka je opštepoznata.

Savetnica za dojenje i autorka knjige „Put ka uspešnom dojenju“, Marija Taraba, veruje da su za uspešno dojenje najbitnije podrška i prava i blagovremena informacija.

U knjizi se upravo to i nalazi: mnogo korisnih informacija o prednostima dojenja i svemu onome što o dojenju treba znati pre porođaja. Tu su odgovori na pitanja o tome kako što uspešnije započeti s dojenjem u porodilištu, kako održati ritam dojenja po dolasku kući, koje su najbolje poze za dojenje, kakva treba da bude majčina ishrana tokom dojenja, kada i kako otpočeti sa uvođenjem nemlečne hrane, kada i kako prekinuti s dojenjem, koji se problemi mogu javiti pri dojenju i kako ih rešiti.

– Ovu knjigu napisala sam da bih vas uputila u pravilno uspostavljanje laktacije, da bih razbila predrasude i pružila mamama preko potrebnu veru u sopstveno telo – poručuje autorka.

Rediteljka Ana Tomović govoriće na promociji o svom iskustvu s dojenjem – o tome kako izbeći pogrešne savete i kako se na vreme obavestiti o laktaciji.

Knjiga „Put ka uspešnom dojenju“ na promociji će moći da se kupi s popustom od 20%, a tri posetioca knjigu će dobiti na poklon od Kreativnog centra (na osnovu brojeva koji će se deliti pre promocije).

O autorki

Spisateljica Marija Taraba je prva licencirana savetnica za dojenje u Srbiji (IBCLC – International board certified lactation consultant), a od 2014. godine i predstavnik za Srbiju u Međunarodnom savezu za laktaciju (IBLCE Europe).

U Srbiji je osnovala ogranak La Leće lige, svetske organizacije za pomoć mamama oko dojenja, koja postoji od 1950. u više od devedeset zemalja. (danubeogradu.rs)

Put ka uspešnom dojenju