Naslovna » Izlasci » Festivali » Novi festival: DEV9T u junu u Beogradu!
Dev9t u Ciglani (foto: Vladimir Jević)
Dev9t u Ciglani (foto: Vladimir Jević)

Novi festival: DEV9T u junu u Beogradu!

Zamišljen kao umetnička kolonija, uz slogan “stvaraj dalje”, u Beogradu će u junu biti održan prvi festival pod nazivom DEV9T.

Na lokaciji Ciglana (Klub ljubitelja teške industrije), od 8. do 14. juna, svaki posetilac će imati priliku da probudi sopstvenu kreativnost i to kroz interaktivne izložbe, radionice, performanse i muzički program. Na ovaj način će svi moći da pronađu mesto za sebe, da iskuse tuđe stvaralaštvo, ali i da stvore svoje, autentično i lično, te da budu deo kreiranja umetničke utopije.

Umesto bina, DEV9T će imati favele, kreativne zone.

Dev9t u Ciglani (foto: Vladimir Jević)
Dev9t u Ciglani (foto: Vladimir Jević)

Tako će DEV9T, tokom narednih nekoliko godina, iz umetničke kolonije prerasti u vodeću platformu za umrežavanje umetnika sa organizatorima manifestacija, publikom i komercijalnim sponzorima, što je i cilj festivala.

Festival će uz dnevni program funkcionisati kao velika open air galerija i velika umetnička radionica.

Tim povodom će biti raspisani konkursi za sve individue ovog sveta (bravare, doktore, slikare, vajare, veterinare, ekonomiste, advokate, pesnike, sudije…) da se uključe, uzmu alat u ruke i materijalizuju svoju maštu kroz devet vrsta umetnosti: film, slikarstvo, vajarstvo, ples, književnost, arhitektura, fotografija, muzika i strip.

Ljubitelje dobre zabave privući će večernji deo programa sa akcentom na muzičkim izvođačima.

Ovaj festival je mesto koje će umetnicima omogućiti da imaju potpunu slobodu da budu to što jesu i da stvaraju kako žele.

Dev9t u Ciglani (foto: Magdalena Stanković)
Dev9t u Ciglani (foto: Magdalena Stanković)

Konkurs

U sklopu prvog konkursa DEV9T poziva sve pojedince i grupe da prijave svoje umetničke radove, koji će biti predstavljeni i izloženi u sklopu festivala.
Više informacija pronađite na ovom linku.

 

U narednih nekoliko dana festival će u skladu sa sloganom “stvaraj dalje” raspisati konkurs za sve one koji su zainteresovani za učešće u radionicama. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.