Naslovna » BG servis » Prolećni radovi u Beogradu i izmene u saobraćaju
Prolećni radovi u Beogradu

Prolećni radovi u Beogradu i izmene u saobraćaju

Biće lepo vreme za vikend a prolećni radovi u Beogradu u punom su jeku. Najavljeni su izmene pojedinih linija gradskog prevoza.

Zbog radova na tramvajskom koloseku u Ulici Jurija Gagarina, na delu između Omladinskih brigada i Gandijeve, biće izmenjen režim rada pojedinih linija gradskog prevoza do 3.30 ujutro 1. juna.

Tramvaji sa linija 7, 9L i 13 saobraćaće na skraćenoj trasi, do Bulevara Milutina Milankovića i nosiće sledeće oznake: 7L1 (Ustanička – Bulevar Milutina Milankovića); 9L1 (Kalemegdan /Donji grad/ – Trg Slavija – Bulevar Milutina Milankovića); 13L (Banovo brdo – Bulevar Milutina Milankovića).

Promena smera kretanja tramvaja vršiće se kroz depo „Sava“. Izlazno stajalište biće u Bulevaru Milutina Milankovića, posle raskrsnice sa Ulicom antifašističke borbe (novouspostavljeno stajalište), a zatim će tramvaji bez putnika nastavljati do depoa „Sava“, gde će menjati smer kretanja i vraćati se nazad; početno stajalište na trasi biće postojeće stajalište „Milutina Milankovića“ u Bulevaru Milutina Milankovića.

Uspostavlja se privremena autobuska linija sa oznakom 7A (Blok 45 – TC „Ušće“). Trasa linije: Blok 45 – Dr Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Ušće – TC „Ušće“.

Autobusi će duž navedene trase koristiti postojeća stajališta autobuskih linija JGP-a.

Radovi u Patrijarha Joanikija

JKP „Beograd-put“ radi na redovnom održavanju u Ulici patrijarha Joanikija, na delu od Pilota Mihajla Petrovića do Vidikovačkog venca (treća raskrsnica od Ulice Pilota Mihajla Petrovića ka naselju Petlovo brdo) u naselju Vidikovac. Deonica će biti zatvorena za saobraćaj i večeras od 22.00 do nedelje ujutru u 6.00, zbog čega je promenjen režim rada pojedinih linija javnog gradskog prevoza.

Vozila sa linija 23, 53, 59, 89 i 56N će u oba smera od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija do raskrsnice Ulice patrijarha Joanikija i Vidikovačkog venca saobraćati Ulicom Pilota Mihaila Petrovića, saobraćajnicom koja spaja ovu ulicu i Vidikovački venac, Vidikovačkim vencem i dalje redovnim trasama. Vozila sa linije 534, u oba smera, od raskrsnice ulica Patrijarha Joanikija i Vidikovačkog venca do Pilota Mihaila Petrovića, saobraćaće Vidikovačkim vencem, ulicom koja spaja Vidikovački venac i Ulicu Pilota Mihaila Petrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta JGS-a.

Prolećni radovi u Beogradu

Hadži Milentijeva, Miljakovačka…

JKP „Beogradske elektrane“ rade na proširenju toplovodne mreže i priključivanju objekata na toplovod. Tokom izvođenja radova, doći će do izmene režima i zatvaranja saobraćaja u ulicama Hadži Milentijevoj i Braničevskoj. Od 30. maja do 3. juna za saobraćaj će biti zatvoren izlazak iz Hadži Milentijeve u Braničevsku.

Ulica Hadži Milentijeva, na delu između Nebojšine i Braničevske, u navedenom periodu funkcionisaće kao „slepa ulica“.

JKP „Beograd-put“ od 30. maja do 7. juna radiće na popravci i asfaltiranju kolovoza u Miljakovačkoj, od Patrijarha Dimitrija do Ulice miljakovački vinogradi. Tokom izvođenja radova doći će do zatvaranja saobraćaja na ovoj lokaciji.

Skraćenje linija u Barajevu

Trase linije 5523 Barajevo-Pajšuma-Guberevac i linije 55231 Barajevo-Guberevac su skraćene. Linije saobraćaju do stajališta „Pajšuma O“. Razlog skraćenja je aktiviranje klizišta i nemogućnost bezbednog prolaska vozila. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.