Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima od 21. maja: Zemlja budućnosti
Zemlja budućnosti

U bioskopima od 21. maja: Zemlja budućnosti

Od četvrtka, 21. maja, bioskopski repertoari biće bogatiji za još jedan uzbudljiv film, u režiji Breda Berda. SF avantura „Zemlja budućnosti“ je neverovatna vožnja kroz nove dimenzije.

Fantastičnu glumačku ekipu čine Džordž Kluni, Brit Robertson i Hju Lori, a film je snimljen po scenariju Dejmona Lindelova („Izgubljeni“). Dobar bioskopski provod je zagarantovan.

Iz studija Dizni stiže uzbudljiva, misteriozna priča dvostrukog oskarovca Breda Berda „Zemlja budućnosti“. Povezani istom sudbinom, nekadašnje dete-genije Frenk (Kluni), otupeo od razočaranja i Kejsi, pametna i optimistična tinejdžerka koja puca od naučne znatiželje, upustiće se u opasnu misiju kako bi razotkrili tajne enigmatičnog mesta koje se nalazi negde u prostoru i vremenu i poznato je samo kao „Zemlja budućnosti“.

Ono što će tamo morati da urade, promeniće svet i njih zauvek.

Od kutije preko tajne do budućnosti

Zemlju budućnosti je napravio Volt Dizni kao deo Diznilenda 1955. Bilo je to vreme kad su Amerikanci zamišljali optimističnu budućnost. Tokom godina, posebno ’70-ih, viđenje budućnosti je postalo mračno. Ova promena je zaintrigirala scenaristu i producenta Dejmona Lindelova. Kad je počeo da piše priču za ovaj film, potražio je šta je Zemlja budućnosti predstavljala i kako bi mogla da se prikaže u filmu.

Onda je Lindelov čuo za kutiju koja je slučajno otkrivena u ormaru u Dizni studiju. U misterioznoj kutiji su bili razni fascinantni modeli i planovi, fotografije i pisma koja su imala veze sa idejom Zemlje budućnosti i Svetskim sajmom 1964. Lindelov je bio uzbuđen zbog ovog otkrića i priseća se: „Počeo sam da zamišljam da je sadržaj te kutije bio vodič do tajne priče koju niko nije znao. Ali ako je to tačno, koja bi to priča bila? A najlogičniji odgovor po meni je bio taj da je zaista postojalo mesto po imenu Zemlja budućnosti koje nije bilo tematski park već je postojalo negde u stvarnom svetu“.

Ta ideja je postala odskočna daska za priču filma koju je Lindelov kasnije razvio sa rediteljem i producentom Bredom Berdom i izvršnim producentom Džefom Džensenom. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Tomorrowland. Dužina trajanja filma: 130 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: naučna-fantastika, avantura. Uloge: Britt Robertson, George Clooney, Hugh Laurie, Kathryn Hahn. Reditelj: Brad Bird.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.