Naslovna » Porodica » Deca » Besplatni programi za vreme letnjeg raspusta 2015.
Besplatni programi za vreme letnjeg raspusta 2015.

Besplatni programi za vreme letnjeg raspusta 2015.

Kao i svake godine, besplatni programi za vreme letnjeg raspusta pripremljeni su za učenike osnovnih i srednjih škola.

Sekretarijat za sport i omladinu je ove godine obezbedio više od 40 programskih sadržaja kroz subvencije sportskim centrima i sportskim organizacijama. Cilj realizacije programa letnjeg raspusta jeste da se kroz besplatne sportske sadržaje uključi što veći broj dece u sportske aktivnosti, razvijanje ljubavi prema sportu, zdravim načinima života i aktivnom provođenju slobodnog vremena.Za dž

Na konkursu, koji je sproveo Sekretarijat za sport i omladinu, prihvaćeni su isključivo programi u koje su aktivno uključena stručna lica koja će na adekvatan način raditi sa decom. Posebna pažnja posvećena je programima kojima je omogućeno deci sa posebnim potrebama da se aktivno uključe u sportske programe, a podjednako i učenicima sa teritorije svih 17 opština da koriste besplatne sadržaje.

Sport i rekreacija

Sportsko-rekreativni programi realizovaće se u sledećim centrima: Centar za kulturu i sport „Šumice“, JP za upravljanje poslovnim prostorom – Poslovni centar Rakovica, JP Sportsko-poslovni centar „Novi Beograd“, JP „Surčin“, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, SC „Olimp“, Gradski centar za fizičku kulturu.

Škole plivanja i usavršavanja tehnike plivanja: SC „Olimp“, Sportsko-rekreativno obrazovni centar ,,Vračar“, Gradski centar za fizičku kulturu, SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Savez školskih društava za fizičku kulturu opštine Čukarica, Savez za rekreaciju i fitnes Beograda, Plivački klub Junior sport, Fitnes klub „Tonus“, Plivački klub Termoelektrana Kolubara.

»»» Besplatni programi – leto 2015.

Škole vaterpola: Akcionarsko društvo kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun“, JP SPC „Novi Beograd“, JP „Ada Ciganlija“, Ustanova za fizičku kulturu SRC „Tašmajdan“, PK Junior sport.

Škola košarke, atletike, stonog tenisa, gimnastike, odbojke, odbojke na pesku, malog fudbala, fitnesa, borilačkih veština, kajaka i kanu: CZKS „Šumice“, JP za upravljanje poslovnim prostorom – Poslovni centar Rakovica, USC „Voždovac“, JP „Ada Ciganlija“, Nautički klub Beograd, Kanu kajak klub BSK Borča.

Kao i svake godine, beogradski sportski centri („Tašmajdan“, Zavod za sport i medicinu sporta RS – „Košutnjak“, Zvezdara-Olimp, Mladenovac, Novi Beograd i Banjica) u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu omogućiće jedan dan u sedmici (sreda) besplatno korišćenje bazena učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom celog letnjeg raspusta.

Sportske igre mladih

Kako bi se obogatio programski sadržaj, Grad Beograd je ove godine potpisao protokol o saradnji sa Udruženjem „Sportske igre mladih“. http://www.igremladih.rs/

Cilj „Sportskih igara mladih“ jeste okupljanje što većeg broja dece i mladih iz Srbije, kako bi druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona, razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme vremena u kom živimo, a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije. Dečaci i devojčice osnovnoškolskog uzrasta Srbije mogu da se prijave putem sajta www.igremladih.rs i učestvuju u nekoj od 10 sportskih disciplina iz programa „Sportskih igara mladih“.

Prijave, kao i učešće u programu „Sportskih igara mladih“, potpuno je besplatno za sve mališane. Pobedničke ekipe i pojedinci takmičenja u svom gradu se plasiraju na državno finale, a najbolji predstavnici Srbije, pobednici državnog finala obezbeđuju sebi učešće na regionalnom finalu i besplatno letovanje u Splitu, gde će se družiti i takmičiti sa mališanima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. (Beoinfo)

»»» Besplatni programi – rad sa mladima – leto 2015.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.