Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Kazablanka, Kult festival, izložbe…
Kazablanka
Filmstreet: Kazablanka

Mini BG vesti: Kazablanka, Kult festival, izložbe…

»»» Posle fenomenalnog otvaranja i putovanja u svemir, i posete Amerikancu u Parizu, Filmstreet se vraća svom početku, projekcijom filma „Kazablanka“ kojim je i otpočela jedna od najlepših letnjih filmskih priča u Beogradu pre četiri godine.

Druženje je zakazano za četvrtak, 18. juna od 20.30, na uglu Jevremove i Kapetan Mišine ulice, kod ustanove kulture Parobrod.

»»» Veliki muzički Kult festival biće održan 21. juna od 22.00 u bašti KST-a, u okviru koga će nastupiti šest bendova i pet didžejeva. Nastupaju: Sextasy, Mentalna korekcija, Void Inn, Loud, Dot the Eye i Instead of a Kill (Suicide Sillence Warm Up Show), dok će sve vreme DJ podršku pružati Generalstab. Posle nastupa bendova, True Thin i The Grunt otvaraju program elektronike, Teo Trunk nastavlja, dok će program DJ-eva zatvoriti Beronja. Cena ulaznice: 200 RSD.

»»» U Kući kralja Petra Prvog do 13. jula biće otvorena izložba Radenka Miševića (1920-1995), akademskog slikara, velikana posleratnog jugoslovenskog i srpskog slikarstva i dugogodišnjeg profesora FLU. Ulaz je slobodan.

»»» Od 22. juna (19.00) do 4. jula u galeriji Bartselona (Belgrade Design District, I sprat, lok. 96) biće otvorena izložba Verene Prener „Antromorfno“. Umetnica je radila sa modelima amaterima, a u okviru svog rada, na veoma razigran i duhovit način, saopštava svoje lične stavove i razmišljanja o društvu.

»»»Kuća Velikog Rata“ je predstava koja se bavi fenomenom nacionalizma kod mladih ljudi. Biće izvedena u petak, 19. juna od 20.00, u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

»»» Povodom početka prikazivanja sinhronizovanog animiranog filma „U mojoj glavi„, distributerska kuća Taramount film organizuje ovog vikenda lepo druženje sa mališanima. U subotu, 20. juna od 17.00, u holu bioskopa Cineplexx Ušće SC, održaće se takmičenje u slaganju slagalica sa likovima iz filma „U mojoj glavi“. Prijavite mališane uzrasta od sedam do deset godina na mejl info@taramountfilm.com, najkasnije do petka, 19. juna u 12.00. Prijava treba da sadrži ime i prezime takmičara, godinu rođenja i kontakt telefon roditelja.

»»» U petak 19. juna od 20.30 u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica biće održan koncert ansambla Renesans. Biće predstavljena muzika istočne i jugoistočne Evrope.

»»» Izložba Daniele Fulgosi „Linije vremena“ biće otvorena od 19. juna (19.00) do 27. jula u Legatu Čolaković (Rodoljuba Čolakovića 2). Zainteresovani će moći da vide deset radova realizovanih primenom više tehnika na papiru, odnosno kombinovanjem kolaža, grafike i crteža. Svaki rad se sastoji iz više delova, koji su nastajali tokom poslednje dve decenije. Galerija je otvorena svakog dana od 12.00 do 20.00 osim utorkom.

»»» TOB i BS Turs organizuju humanitarnu akciju – vožnju turističkim autobusom sa otvorenim krovom za pomoć dvanaestogodišnjoj Kruni Uni Mitrović, kojoj su potrebna sredstva za lečenje u inostranstvu. Vožnja se organizuje u četvrtak, 18. juna od 11.00 i 13.00. Polasci su sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića. Karte će moći da se kupe na licu mesta, u autobusu BS Tursa, po posebnoj ceni od 500 RSD. Prikupljen prihod od prodatih karata biće uplaćen na žiro-račun za pomoć Kruni Uni Mitrović: dinarski: 160-421774-22 i devizni: 00-540-0001105.6 IBAN: RS35160005400001105606.

»»» Sekretarijat za sport i omladinu i CZKS „Šumice“ organizuju za sve učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola u junu i julu besplatan sportski kamp. Sportski poligon (karate, džudo, rukomet, stoni tenis, atletika) realizovaće se do 3. jula, a sportski miks (košarka, džudo, rukomet, gimnastika, atletika) od 6. do 24. jula. Programi će se realizovati u „Šumicama“ od ponedeljka do petka od 9.00 do 13.00. Prijave za kamp primaju se na info-pultu u Ustaničkoj 125/I (lično se popunjava obrazac na info-pultu). Bliže informacije mogu da se dobiju na brojeve telefona 011/244-0059 i 064/588-1122.

Koncert Robija Vilijamsa - mapa

»»» Zbog koncerta Robija Vilijamsa doći će do zatvaranja saobraćaja u Ulici Ušće i Bulevaru Nikole Tesle, od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta, saopštila je Direkcija za javni prevoz. Takođe, trase linija javnog gradskog prevoza 15, 60, 84, 704, 706 i 707 biće promenjene. Vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera kretati Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta. Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja koncerata saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd, Toplana“ – Brankov most sledećom trasom: Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti postojeća stajališta. Izmena režima saobraćaja važi od 17. juna u 14.00 do 18. juna u 4.00.

»»» Robi Vilijams večeras će održati koncert na Ušću, pošto je juče doputovao u Beograd zajedno sa 20-članim bendom! Kompletan produkcijski tim popularnog pevača radio je na tehničkim pripremama u prethodna tri dana i na Ušću je sve spremno za spektakl na kojem se očekuje između 30.000 i 35.000 ljudi. Ulaznice će biti dostupne od 16.00 do 22.00 i na blagajnama u Bulevaru Nikole Tesle, sa obe strane prilaza koncertnom prostoru, od Zemuna i od Ulice Ušće. Prilaz koncertnom prostoru posle blagajni, a bez važeće ulaznice ili akreditacije, neće biti moguć ni sa jedne strane koncertnog prostora, ni od keja, ni iz Bulevara Nikole Tesle, kao ni iz Ulice Ušće ili iz pravca Bulevara Mihajla Pupina preko parka.

»»» Počelo se sa radovima na zameni granitnih ploča u Knez Mihailovoj i okolnim ulicama. Radovi koje u naredne tri nedelje izvodi JKP „Beograd-put“ koštaju oko dva i po miliona dinara, a menja se oko 250 kvadratnih metara granitnih ploča, za početak u Knez Mihailovoj i Čika Ljubinoj ulici. U narednih pet godina centar grada biće pretvoren u pešačku zonu, a planirano je da se tokom ove godine zatvore i ulice Vuka Karadžića i Obilićev venac, odnosno više od tri hiljade kvadratnih metara. Pešačka zona prostiraće se od Zelenog venca, oivičena Ulicom braće Jugovića s druge strane, zatim Pariskom i Tadeuša Košćuškog s treće strane i završno sa Trgom Republike. Već sledeće godine, kada se bude radila podzemna garaža na Studentskom trgu, zatvoriće se Vasina, a posle toga ulica po ulica, kako bi čitav centar grada postao atraktivno mesto za turiste.

»»» Jedna od najatraktivnijih dama sa domaće muzičke scene – Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, pevačica grupe Zemlja gruva je promo lice 13. Belgrade Beer Festa. (danubeogradu.rs)

Izložba Verene Prener "Antromorfno"
Izložba Verene Prener „Antromorfno“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.