Naslovna » Porodica » Deca » Takmičenje u jahanju „Sport za sve“ od 4. jula
Takmičenje u jahanju "Sport za sve"

Takmičenje u jahanju „Sport za sve“ od 4. jula

Savez za školski sport i organizaciju takmičenja Beograda započeo je sa realizacijom programa Školsko sportsko takmičenje u jahanju „Sport za sve“.

Od 4. jula do 20. novembra održavaće se pripreme i sportsko takmičenje u jahanju, primereno deci sa smetnjama u razvoju i bez roditeljskog staranja uzrasta od osam do dvanaest godina. U realizaciju programa uključeni su OŠ „Miloje Pavlović“, SOŠ „Novi Beograd“ i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Realizacija programa će se odvijati na Hipodromu „Beograd“ uz podršku Konjičkog kluba „Potkovica“.

Po programu projekta, deca u Konjičkom klubu „Potkovica“ biće podeljena u dve grupe. Jedna grupa (21 dete) će učestvovati u druženju i obuci jahanja, pod nadzorom stručnog tima (defektolog, instruktor jahanja) za izvođenje terapije i aktivnosti pomoću konja, dok će druga grupa (21 dete) imati rekreativnu aktivnost na poligonu, gde će posebno pripremljenim planom vežbi muskulature i posture tela kroz igru u prirodi razvijati pozitvne sportske stilove života. U realizaciji projekta učestvovaće stručni kadar: lekar – fizijatar, profesor fizičke kulture i fizioterapeut.

Predviđeno je da program traje pet meseci i da uključuje aktivnosti koje se odnose na podsticanje potencijala kod dece ka sportskim aktivnostima, a sve uz nadzor stručnog tima. Ovaj pilot projekat upravo predstavlja oblik prave stimulacije u odrastanju dece iz ranjivih kategorija i približavanje standardima EU kroz primer postavljanja dobre prakse za buduće korake ka EU.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona – 064/8280-997, kao i na sajtu Školski sport Beograda.

Glavni partner u realizaciji projekta „Sport za sve“ je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, koji će sufinansirati ovaj projekat. (Beoinfo)

loading...