Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Koncerti na Zidiću, izložbe, humanitarna akcija…
Na Zidiću: Fluid Underground
Na Zidiću: Fluid Underground

Mini BG vesti: Koncerti na Zidiću, izložbe, humanitarna akcija…

»»» Tokom vikenda biće održana dva besplatna koncerta na Zidiću na Platou Milana Mladenovića.

U petak, 24. jula od 20.00, nastupiće Fluid Underground, fuzz/stoner rok bend čija se muzika zasniva na rok klišeima sa primesama heavy/blues i stoner motivima kao i melodičnim vokalima. Dan kasnije, 25. jula od 20.00, ispred DOB-a će biti i hip-hop i fusion bend, Mr. Rabbit.

»»» Meksička umetnica Rosa Maria Robinson održaće koncert u Etnografskom muzeju, 23. jula od 19.00. Ova muzičarka prepoznatljiva je po izrazitoj ekspresivnosti na sceni, strasti ka španskoj gitari i ljubavi prema svojoj zemlji, koje prenosi i na publiku. Ulaz je slobodan.

»»» U sredu, 22. jula od 21.00 u Gradskoj bašti (Braće Krsmanović 4) sviraće Druma organ trio. Ljubiteljima vrhunskog džeza veće će ulepšati Aleksandar Cvetković (drums), Aleksandar Grujić (keyboard) i Luka Ignjatović (alto sax). Ulaznica košta 100 RSD.

»»» Do 27. jula u Prodajnoj galeriji „Beograd“ otvorena je izložba Mirona Mutaovića „Dezerter“. U najnovijem ciklusu slika Mutaović predstavlja portrete nepoznatih ljudi, anti-heroja, koje je slikao „voljno ili nevoljno“. Ulaz je slobodan, a galerija se nalazi na Kosančićevom vencu 19.

»»» U Kući kralja Petra I, 25. jula od 20.00, nastupiće Sanja Kličković (sopran) u pratnji pijanistkinje Jovane Misaljević. Na koncertu će biti izvedene popularne kompozicije Šuberta, Mocarta, Šumana, Šopena, Štrausa, Smetane, Pergolezija, Bajića. Ulaz je slobodan.

Pevaj, brate 2
Pevaj, brate 2

Suicide Silence, Social Speed Dating…

»»» Sastav Suicide Silence održaće koncert u Domu omladine Beograda, 26. jula od 20.00. Amerikanci dolaze u srpsku prestonicu u okviru turneje kojom promovišu novi album „You Can’t Stop Me“. Cene ulaznica su 1.800 RSD i 2.200 RSD (na dan koncert).

»»» Do 8. avgusta u Galeriji Grafičkog kolektiva otvorena je izložba grafika Irene Stopić. Ovo je njeno prvo samostalno izlaganje u Beogradu, a predstavlja ciklus digitalnih grafika „Ex Machina“. Ulaz je slobodan na Obilićevom vencu 27, radnim danima od 11.00 do 20.00 i subotom od 10.00 do 16.00.

»»» U sredu, 22. jula od 19.00, u KC Rex (Jevrejska 16) dvanaestočlana grupa studenata programa DukeEngage Serbia organizuje humanitarnu akciju čiji je cilj podizanje svesti o sve većem broju migranata koji pristižu u Srbiju i njihovim problemima, te prikupljanje pomoći za organizacije koje su uključene u rad sa migrantima. Umesto kupovanja ulaznice donesite bar jednu kesu sa novim donjim vešom, odećom, obućom i/ili sredstvima za higijenu. (Ukoliko budete donosili obuću, cipele zavežite pertlama ili elastičnom gumicom kako se ne bi zagubile prilikom transporta). Tokom večeri će se služiti hrana i piće po sniženim cenama.

»»» Do 30. avgusta u Domu omladine Beograda biće otvorena izložba „Prohujali svetovi drevnih kontinenata“ koja predstavlja susret posetilaca sa promenama na Zemlji nastalim još na početku njenog formiranja, pomeranjima kontinenata, razvoju živog sveta i drugim neponovljivim događajima koji su doprineli da naša planeta i život na njoj zadobiju današnji izgled. Ulaz je slobodan. Organizatori: Prirodnjački muzej i DOB.

»»» Sve mlade ljudi koji su spremni da istupe iz svoje zone komfora, neformalna grupa Balkans HeroeS poziva da 26. jula od 17.00 dođu na Social Speed Dating. U prijatnoj atmosferi bašte KC Grad nudi vam se prilika da flertujete sa nevladinim organizacijama. „Dođi! Dobro osmotri i vidi šta ti se nudi. Skupi hrabrosti i priđi. Postavi pitanja, razmisli dobro i zgrabi idealnu priliku. Upoznaj svoju buduću nevladinu organizaciju kojoj ćeš pružiti svoj doprinos volontirajući“.

»»» U subotu, 25. jula od 17.00, na platou Avalskog tornja biće održan humanitarni koncert. Nastupiće Jovana Savić (violina), Nevena Maksimović (violina) i Nina Savić (klavir). Koncert se organizuje za desetogodišnju Jovanu koja je nedavno osvojila prvo mesto na takmičenju u Veroni, a kojoj je gradski menadžer Goran Vesić poklonio novu violinu. Jovana trenutno svira u Knez Mihailovoj.

»»» Predstava „Pevaj, brate 2“ biće igrana na letnjoj sceni kluba „Top night – Topčiderska noć“ (Bulevar vojvode Mišića 81b), 31. jula od 21.00. U nastavku urnebesne muzičke komedije Stevana Koprivice igraju Andrija Milošević, Milan Kalinić i Milan Vasić. Cena ulaznice: 1000 RSD. (danubeogradu.rs)

Prirodnjački muzej - Prohujali svetovi...
Prirodnjački muzej – Prohujali svetovi…
Rad Mirona Mutaovića
Rad Mirona Mutaovića
Irena Stopić - grafika
Irena Stopić – grafika
Irena Stopić - grafika
Irena Stopić – grafika