Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Parada fijakera, kreativne radionice, berza ploča…
chihuahua

Mini BG vesti: Parada fijakera, kreativne radionice, berza ploča…

»»»Tradicionalna Bojčinska parada fijakera održaće se 11. jula od 11.00 na poljani ispred otvorenog koncertnog prostora na ulazu u Bojčinsku šumu.

Vešti kočijaši nadmetaće se u upravljanju jednopregom, dvopregom i četvoropregom, a biraće se i najlepši pastuv, najlepša kobila, i najlepša zaprega smotre. Konjički klub Bojčin tog dana organizuje vožnju fijakerom za sve goste, kao i jahanje za mališane i odrasle.

»»» Proglašenje pobednika Sofesta biće održano večeras u Centru za kulturu Sopot. Tim povodom, od 20 sati, biće organizovan mini-koncert filmskih numera, koje je komponovao Zoran Simjanović.

»»» U okviru  izložbe „Besformno: promenjiva stvarnost u umetnosti novih medija„, kustoskinja Derja Judžel će održati prezentaciju, u Muzeju savremen umetnosti (Pariska 14) večeras od 19 sati, o novomedijskoj i digitalnoj umetničkoj sceni u Turskoj, a potom će umetnici Bušra Tunć i Ozan Turkan predstaviti svoje radove.

»»»  Bend Blue Family, sviraće večeras od 20 sati na Zidiću ispred Doma omladine. Blue family bend je osnovan 1996. godine.

Od samog osnivanja bend je nastupao na raznim festivalima u mnogim zemljama kao što su Italija, Mađarska, Rumunija i Švajcarska…

»»» U nedelju 12. jula od 10 do 15 sati u Domu omladine Beograda biće održana velika berza ploča, važan kulturni događaj za sve ljubitelje muzike. Cena ulaznice za posetioce je 120 dinara.

»»» Poznati španski pisac Sesar Antonio Molina, autor romana „Fuga o ljubavi“ i knjige putopisa „Gradovi u kojima umine bol“, dolazi u Beograd. Predstaviće se publici u Klubu Doma omladine Beograda, u ponedeljak, 13. jula od 20.00.

»»» U sredu, 15. jula od 20.00, u Gimnaziji „Sveti Sava (Resavska 58) biće organizovano čitanje komada „Svoj čovek“. Ovaj dokumentarni komad nastao je unutar projekta „Knockout Dropout“ čiji je cilj da promoviše značaj školovanja, kod romske populacije. Osnovne teme ovog komada su odrastanje, učenje i znanje kao jedina sigurna imovina i oslonac u životu.

»»» U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Vrčinu od 13. do 24. jula (11.00-14.00), održaće se besplatna kreativna radionica „Vredne ruke mogu sve“. Mladi će se ekološki edukovati i osposobiti za umešno rukovanje i iskorišćavanje postojećih upotrebljenih predmeta za stvaralačka dela: podmetači i ramovi za slike od starog kartona, oslikavanje starih staklenih flaša akrilnim bojama, osveživači prostorija od aromatičnih biljaka i drugo.

»»» Besplatna radionica „Moje ruke – moja budućnost“ u OŠ „Zaga Malivuk“ trajaće od 17. do 28. avgusta od 10.30 do 13.30, radnim danima. U radionici će učestvovati 25 dece i mladih, uzrasta od 13 do 18 godina, a prijave se mogu poslati na adresu pdpalilulabg@gmail.com, ili na broj telefona 065/3319-890. U okviru radionica izrađivaće se upotrebni predmeti i ukrasi, maske, eksponati, nakit, igračke, reljefi i sve ono što nam može ulepšati život i okruženje, ali i pružiti mladima mogućnost kreativnog i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Muzej Vuka i Dositeja – pet friendly

»»» Muzej Vuka i Dositeja tokom letnjih meseci, svake druge nedelje, dozvoliće pristup bašti (socijalizovanih) kućnih ljubimaca svojih posetilaca.

Ovom akcijom Muzej Vuka i Dositeja postao je prvi pet friendly muzej u Srbiji. Beogradski muzej našao se na listi evropskih i svetskih muzeja koji su delove svojih prostora otvorili i za kućne ljubimce.

Naravno, svaki vlasnik dužan je da pazi na svog ljubimca i, ako je potrebno, da počisti za njim. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.