Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Žurke u Beogradu, izložbe, akcije…
Naxi oaza - Sara Jovanović
Naxi oaza - Sara Jovanović

Mini BG vesti: Žurke u Beogradu, izložbe, akcije…

»»» Veliki letnji hip-hop specijal u klubu „Drugstore“ na programu je u petak, 17. jula od 22.00. Kao glavna zvezda žurke nastupiće Djare, a na bini će biti i Mija, Fox, Flow, Sale Tru i Gudroslav. Cena ulaznice je 250 RSD.

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) od 17. (20.00) do 29. jula biće otvorena izložba slika autorke Tijane Čakić, koja će se beogradskoj publici predstaviti radovima nastalim u protekle dve godine.

»»» Ovog petka, 17. jula, u Barutanu stiže retro-techno ekipa i donosi treće izdanje serijala „Prašnjavih ploča party„. Rejveri će zabavljati publiku na najlepšoj letnjoj pozornici, uz stari dobri tehno. Gostuju: Boža Podunavac, Slavka, Alexandar Ivković i Luka Concrete. Ulaznice su u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa. Samo dan kasnije u Barutani će se desiti još jedan sjajan party! U subotu, 18. jula, na Kalemegdan stiže psythance zvezda Burn in Noise, koji će beogradske trensere dovesti do usijanja uz domaću podršku u sastavu Aquapipe, Sivi, Stole & Albert. Ulaznice u pretprodaji: 690 RSD (Eventim i Gigstix).

»»» Ovog vikenda, od 16. do 19. jula, zatvara se druga Naxi oaza a u atrijumu Delta City-ja posetioce očekuje odlična zabava i bogat program. Izdvajamo: Michael Jackson Show (16. jula od 17.45), interaktivna radionica za ljubitelje origamija (17. jula), koncert Sare Jovanović (18. jul od 19.00) i radionica slikanja na svili (19. jul od 16.00). Naxi oaza biće zatvorena maskenbalom, u nedelju od 19.00.

»»» Izložba povodom navršenih 400 godina od stupanja na ruski presto dinastije Romanovih biće otvorena 17. jula u kripti Spomen Hrama Svetog Save.

»»» U petak, 17. jula od 19.00, na platou ispred Biblioteke grada Beograda glumci će čitati najlepše stihove poznatih pesnika.

Moj Beograd dušu ima - Dragana Đuranović
Moj Beograd dušu ima – Dragana Đuranović

»»» Izložba fotografija „Moj Beograd dušu ima“ biće otvorena od 16. jula (18.00) do 17. avgusta u KomBank Art holu (Makedonska 29). Pedesetak autora predstaviće Beograd kroz fotografije različitih doživljaja, a svi su članovi istoimene Facebook grupe. U grupi „Moj Beograd dušu ima“ trenutno je više od 14.000 članova koji svakodnevno objavljuju i do stotinu fotografija različitih znamenitosti, neobičnih uglova i detalja Beograda.

»»» Prijatelji dece Zemuna i ovog leta organizuju radionice za decu i mlade od 12 do 19 godina koje će se održati u prostorijama OŠ „Lazar Savatić“ (Kej osobođenja 29). Radionice će se realizovati od 17. do 28. avgusta u terminima od 10.00 do 13.00. Info: 063/368-958 i 011/2617-625.

»»» Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Turistička organizacija Beograda organizuju danas od 19.00 na Trgu Republike humanitarni koncert Nikole Rokvića. Prikupljena sredstva namenjena su Prihvatilištu za decu i omladinu. Na Trgu će biti postavljena kutija u koju će posetioci na licu mesta moći da doniraju novac i tako pomognu mališanima iz Prihvatilišta.

»»» Lanac maloprodajnih objekata „Corner Shop“ od sada je otvoren za sve potrošače, koji bi brzu kupovinu da obave sa svojim kućnim ljubimcima. „Pet friendly“ koncept je rezultat nastojanja da se odgovori na potrebe brojnih sugrađana koji brzu kupovinu u omiljenoj maloj radnji u svojim kvartovima žele da obave tokom šetnje sa svojim ljubimcima. Ovaj maloprodajni lanac, koji deo organizacione strukture kompanije NELT, čini 85 prodajnih mesta prepoznatljivog izgleda širom Srbije. Svi objekti „Corner Shop“-a imaju istaknute nalepnice da su dozvoljeni ulasci sa životinjama a radi bezbednosti, higijene i sigurnosti ostalih kupaca najvažnije da budu ispoštovani svi standardi „pet friendly“ zone u pogledu veličine i čistoće pasa. (danubeogradu.rs)

Moj Beograd dušu ima - Aleksandar Subin
Moj Beograd dušu ima – Aleksandar Subin