Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski karneval brodova, 29. avgusta
Beogradski karneval brodova (foto: Dragan Galić)

Beogradski karneval brodova, 29. avgusta

Tradicionalni Beogradski karneval brodova biće održan u subotu, 29. avgusta od 18.00 do ponoći, na starobeogradskoj strani Save, od Brankovog mosta do starog Savskog mosta.

Ovogodišnji slogan manifestacije je „Zabava je na vodi“.

Po prvi put u manifestaciju će ove godine biti uključene i gradske opštine koje imaju svoje marine, kao što su Čukarica, Obrenovac, Surčin, Savski venac, Grocka, Novi Beograd, Stari grad i Zemun.

Ovde će se pojaviti svi oni koji se bave nekom vrstom sporta, pa i rekreativno. Biće tu i kajakaši, kanuisti i akrobacije na vodi članova Džet ski saveza. Biće to jedan program koji će, kao i svake godine, izmamiti uzdahe. Još se ne zna konačan broj marina sa ukrašenim brodovima, jer prijavljivanje i dalje traje.

Posetioci će moći da vide defile okićenih brodova, koji će isploviti iz beogradskih marina, akrobacije na vodi, ali i karnevalske grupe, mađioničare, animatore, mažoretkinje i druge učesnike. Najlepši karnevalski kostim i najlepše ukrašen brod biće nagrađeni. Ovogodišnji program otvoriće policijski orkestar, a biće tradicionalno zatvoren vatrometom.Za dž

Program na bini obeležiće koncert Dejana Petrovića & Big Benda, nastup grupe SevdahBaby, plesne grupe Fly, kao i beogradskih DJ-eva, Mr. Zorba and N.I.K.O. Percussion. Program će voditi Prljavi inspektor Blaža.

Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd” ulični umetnici će zabavljati posetioce, dok će najmlađi imati prilike da učestvuju u programima za decu. Među učesnicima Karnevala biće i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što ovom događaju daje i međunarodni karakter.

Tradicionalna beogradska manifestacija Karneval brodova promoviše i nautički turizam prestonice, pozdravlja goste koji brodovima posećuju naš grad i posvećuje karneval rekama Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je naš grad prepoznatljiv.

Jedanaesti karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Skupštine grada Beograda, prijatelja manifestacije i brojnih gradskih službi. (danubeogradu.rs)

Beogradski karneval brodova 2015 – program

»»» Program na obali:
18.00… Policijski orkestar

»»» Program na vodi:
18.00… Defile jedrilica i manjih plovila
18.15… Jet Ski atrakcije na vodi
18.45… Defile okićenih brodova

»»» Program na bini:
20.00… Plesna grupa Fly
20.15… Latino plesači
21.00… SevdahBaby
22.00… Dejan Petrović & Big Band
23.00… Mr. Zorba & N.I.K.O. Percussions
00.00… Ponoćni karnevalski vatromet

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.