Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Rečotrrrč od 1. do 4. oktobra
Rečotrrrč

Festival Rečotrrrč od 1. do 4. oktobra

Na nekoliko gradskih lokacija od 1. do 4. oktobra biće održan festival poezije i performansa Rečotrrrč / WordRrrrun.

Na ovoj manifestaciji publika će se susresti sa pesnicima, piscima, plesačima, koreografima i performerima. Cilj je da se pruži podrška i da se promovišu transdisciplinarni eksperimenti umetnika koji se bave rečima i telom, jezikom i pokretom i koji preispituju granice umetničkih disciplina.

Četvorodnevno okupljanje u Beogradu zamišljeno je kao serija interaktivnih razigranih i performativnih događaja – diskusija, radionica, performansa, performativnih čitanja, piknika, muzičkih programa i zabava u brojnim gradskim otvorenim i zatvorenim prostorima.

U KC Rex, Magacinu u Kraljevića Marka, KC Grad i po gradskim parkovima nastupiće Dan Boehl (SAD), Rumena Bužarovska (MK), Ivo Dimchev (BG), Bojan Đorđev (RS), Vladimir Đurišić (CG), For Now (BG), Anne Kawala (F), Mileta Mijatović (RS), Tibor Hrs Pandur (SI), Kinga Tóth (H), Tea Tulić (HR) i mnogi drugi.

Organizatori manifestacije Rečotrrrč su Akademie Schloss Solitude (Štutgart), Stanica Servis za savremeni ples i Pesničenje. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.