Naslovna » Izlasci » Festivali » 13. Beogradski festival igre od 19. marta do 10. aprila
Beogradski festival igre - Tres
Tres!!!

13. Beogradski festival igre od 19. marta do 10. aprila

Međunarodni 13. Beogradski festival igre održaće se od 19. marta do 10. aprila 2016. godine.

Blagajne Pozorišta na Terazijama, Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Opere Madlenianum, počinju sa prodajom ulaznica za predstave koje će se igrati na ovim beogradskim scenama, od četvrtka, 1. oktobra. Ulaznice za pojedine predstave prodavaće se sve do 31. decembra po pretprodajnim, odnosno nižim cenama.

Na Terazijama, 21. marta, gledaćemo trupu La Veronal iz Barselone, sa komadom „Sijena“, vrstom uznemirujućeg eseja o ljudskom telu, ispričanog u prostoru galerije renesansnih majsora jednog naizgled običnog toskanskog muzeja.

Na istoj sceni, 29. marta, uživaćemo u savršenim igračima njujorške trupe Complexions, i atraktivnim postavkama Dvajta Rodena i Dezmonda Ričardsona. Iako ih baletska publika prepoznaje kao partnere Dijane Višnjeve i najatraktivnije igrače sa scene Metropoliten Opere, ovi koreografi su najširem broju gledalaca poznati po magičnim numerama iz velikog broja američkih filmova, televizijskih i muzičkih spotova ili nastupa Madone, Prinsa, Lenija Kravica, Patrika Svejzija…

Danska Kompanija Kristjana Ingimarsona, sa spektakularnom predstavom „Tres!!!“, verovatno je jedan od onih događaja fizičkog teatra koji će festivalska, ali i neka nova publika, dugo prepričavati. Komad čudnog naziva, zapravo nagoveštava energičan i neverovatan udar za sva čula, a na programu je dve večeri, 3. i 4. aprila.

Beogradski festival igre - A la veronal
La Veronal – Sijena

Nove postavke i jedna premijera

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu, očekuje nas izraelska predstava u koreografiji Icika Galilija, nastala u koprodukciji Suzan Delal centra i Opere iz Tel Aviva, kao i dva festivala igre – beogradskog i amsterdamskog. Svetska premijera ovog komada je zakazana je u Tel Avivu, a međunarodna u Beogradu.

U Operi Madlenianum, planirano je zatvaranje 13. Beogradskog festivala igre, 10. aprila, uz priliku da se upoznamo sa Baletom iz Lucerna i novim postavkama Kajetana Sota i Andonisa Fonjadakisa.

Karte za 13. Beogradski festival igre mogu se kupiti i na blagajni Sava centra (Holandski plesni teatar, Forsajt kompanija, Kompanija Dimistrisa Papajoanua, Kilijanove produkcije), i Beogradskog dramskog pozorišta (Kompanija Juvala Pika, Plesni teatar Tao, 420PEOPLE, Balet Rima). On-line prodaja je organizovana na sajtu Eventima, a cene ulaznica kreću se od 500 do 2.500 RSD.

Beogradski festival igre se i naredne godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, i u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.