Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Nova live sezona u Muzičkoj kući Metropolis
The Invisibles u Muzičkoj kući Metropolis
The Invisibles

Nova live sezona u Muzičkoj kući Metropolis

Od 8. oktobra biće otvorena nova sezona live nastupa u Muzičkoj kući Metropolis (Makedonska 21).

Otvaranje nove sezone počinje nastupom sastava Flamenco Project, koji postoji od 1987. godine, kada su nastupali pod imenom Los Gitanos Duende. Danas nastupaju u sastavu: flamenko gitarista Dragan Nikolić, vokali Senka Rajšić i Ilija Madžarević te gitarista i basista Cvijetin Trifković.

Izvode autorsku muziku ali i muziku savremenih flamenco izvođača Gipsy Kings-a, Ketame, Estrelle Morento itd.

Dan kasnije, u petak 9. oktobra u Muzičkoj kući Metropolis gostuje The Invisibles, dobro poznati akustični duo. Oni izvode kultne standarde engleskog, italijanskog, španskog, francuskog i portugalskog govornog područja u kombinaciji akustične gitare i jednog od najkvalitetnijih i najinteresantnijih vokala na domaćoj klupskoj sceni.

Subota veče (10. oktobar) rezervisana je za Consort Flauta „Jakov Srejović“ na čelu sa profesorom Ljubomirom Dimitrijevićem. Njihov repertoar čine sva dela napisana za dve, tri, četiri i više flauta od XVIII veka do danas.

Svi nastupi počinju u 21.30, a rezervacije možete potvrditi na 063/237-020.

Muzička kuća Metropolis

Novembra meseca prošle godine kreiran je prostor u kome ljubitelji muzike mogu da pronađu svoje omiljene domaće i strane naslove raznovrsnih žanrova.

Ujedno, „zahtevnoj beogradskoj javnosti, ali i turistima iz različitih delova sveta“ ponuđeno je prijatno mesto za pauzu, susret sa prijateljima ili večernji izlazak.

Sa željom da ponude i sadržaj više, vlasnici Muzičke kuće Metropolis pokrenuli su i program live nastupa. U prethodnom periodu ugostili su izvođače različitih muzičkih profila od klasike i jazza, preko world muzike, latino ritmova do akustičnih pop i rok pravaca. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.