Naslovna » Izlasci » Film » Premijera: „Grimizni vrh“ 14. oktobra
Grimizni vrh

Premijera: „Grimizni vrh“ 14. oktobra

U sredu, 14. oktobra od 20.00, premijerno će biti prikazan film „Grimizni vrh“ u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

Karte za premijeru novog filma Giljerma del Tora mogu da se kupe na blagajnama bioskopa u tržnom centru na Ušću.

Ovo je neverovatna ljubavna priča u kojoj glume Tom Hidlston, Džesika Čestejn, Mia Vašikovska i Čarli Hanam.

Smešten u 1901, „Grimizni vrh“ je dobio stilizovan, savremeni gotski izgled preko del Torovog očaravajućeg vizuelnog stila. Publika će biti odvedena na zastrašujuće mesto poput nijednog drugog, gde sneg krvari crvenom bojom i svaki ćošak krije fantoma koji će vam ostati u mislima dugo posle kraja filma.

Kad joj srce ukrade zavodljivi neznanac, mlada žena će otići u kuću od cigle crvene kao krv na vrhu planine: mesto prepuno tajni koje će je proganjati zauvek. Između želje i tame, između misterije i ludila, leži istina iza Grimiznog vrha.

Od četvrtka, 15. oktobra, „Grimizni vrh“ će se naći i na redovnim bioskopskim repertoarima.

Duhovi prošlosti: Priča o Grimiznom vrhu

Mlada Edit Kušing (Mia Vašikovska) je spisateljica u usponu koja živi sa ocem u Bafalu, na početku 20. veka. Odrasla je progonjena gubitkom majke, i to bukvalno. Pošto ima moć da komunicira s dušama preminulih, Edit prima misteriozno upozorenje iz sveta mrtvih da se čuva Grimiznog vrha.

Otpadnik u visokom društvu zahvaljujući bujnoj mašti, Edit će se naći rastrzana između dva udvarača: druga iz detinjstva, dr Alana MakMajkla (Hanam), genijalnog intelektualca koji stimuliše njen mozak i neverovatno zavodljivog Tomasa Šarpa (Hidlston), još jednog otpadnika koji prihvata Edit onakvu kakva jeste i uspeva da joj ukrade srce.

Kad joj otac umre pod misterioznim okolnostima, Tomas će odvesti Edit na njegovo luksuzno porodično imanje, Alerdejl Hol, ogromnu gotsku palatu u udaljenim engleskim brdima, prepunu misterije i opasnosti. Smeštena iznad rudnika, glina krvavo crvene boje meša se sa snegom, zbog čega je i dobila naziv Grimizni vrh.

Grimizni vrh

Ali Tomas i Edit nisu sami. U toj ogromnoj palati živi i Tomasova sestra, Lusil (Častejn), misteriozna i privlačna žena čija ljubav prema Edit skriva mračne namere. Dok se Edit privikava na svoj novi život, Grimizni vrh takođe počinje da živi svoj život, a nju počinju da progone užasne vizije i grimizni duhovi, ali pravo čudovište Grimiznog vrha je od krvi i mesa…

Da li će Edit uspeti da reši misteriju svojih vizija pre nego što bude prekasno? Hoće li Tomas odabrati da spasi svoj život ili da zaštiti porodicu? Koliko će daleko dr MakMajkl otići da bi se borio za ljubav svog života? Šta će se desiti kad Lusil sustigne njena Dok se ljubav pretvara u ludilo, a noćna mora postaje stvarnost, svi koji kroče u Grimizni vrh su u smrtnoj opasnosti.

Ali hoće li ova živa zamka otkriti istinu ili zapečatiti njihovu sudbinu? (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Crimson Peak. Dužina trajanja filma: 120 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: horor, romantični/ljubavni. Uloge: Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam. Reditelj: Guillermo del Toro.

Grimizni vrh

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.