Naslovna » Izlasci » Festivali » Beogradski novogodišnji festival – centar novogodišnje zabave

Beogradski novogodišnji festival – centar novogodišnje zabave

Beogradski novogodišnji festival biće održan od 18. do 30. decembra na Beogradskom sajmu.

U pitanju je nova i jedinstvena manifestacija na kalendaru zimskih zabavnih događaja našeg glavnog grada.

Kao najlepši uvod u praznično slavlje, Beogradski novogodišnji festival predstavljaće centralno mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, klizališta, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu, kao i kupovine poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.Za dž

Beogradski novogodišnji festival sa očekivanom posetom od 200.000 ljudi za 13 dana nastavlja tradiciju Novogodišnjeg vašara koji je decenijama bio simbol novogodišnje zabave.

Kreiranje novog i prepoznatljivog događaja takođe otvara mogućnost da u budućnosti ovaj festival bude privlačan i inostranim gostima i time doprinese pozicioniranju Beograda kao atraktivne turističke destinacije. Po istraživanjima, raznovrsne manifestacije najveći su motiv inostranim turistima za dolazak u našu zemlju.

Beogradski novogodišnji festival

Novogodišnji spektakl

Najsadržajniji regionalni novogodišnji spektakl ponudiće zonu zabave sa velikim luna-parkom i adrenalinskim avanturama u Hali 1, dok će se u Hali 2 na nivou C odvijati raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom, Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić-Manda i Predrag Vuković Peđolino; u Hali 2 i Hali 1A biće ponuđen veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova; u hali 4 održavaće se Festival piva, proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa.

Zonu zabave upotpuniće Ledeni atrijum u Hali 2 i klizalište koje će, za sve ljubitelje ledenog sporta, decu, tinejdžere i njihove roditelje, biti otvoreno duže od dva meseca, od 1. decembra 2015. do 10. februara 2016. godine.

Poput svetskih metropola koje se tokom praznika pretvaraju u nestvarne prizore iz najlepših bajki, i grad Beograd i prostor Beogradskog sajma, tokom festivala, biće ukrašeni raskošnim novogodišnjim ukrasima i svetiljkama i dekorisanim jelkama.

Beogradski sajam će se potruditi da svojim kapacitetima ponudi Beograđanima i gostima Beograda mesto i atmosferu u kojoj će moći da provedu nezaboravne trenutke druženja i opuštanja sa porodicom i prijateljima.

Manifestacija Beogradski novogodišnji festival u organizaciji Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Beogradskog sajma, Dečjeg Kulturnog centra Beograd i Centra Beogradskih Festivala (CEBEF), proizvod je ideje da se sinergijom sadržaja kreira događaj po meri čoveka u 21. veku, koji će popularizovati pozitivne sisteme vrednosti u društvu i tradicionalnim vidovima zabave dati novu dimenziju.

Beogradska zima

Beogradski novogodišnji festival samo jedna od pet ključnih tačaka u okviru organizovanja manifestacije Beogradska zima, koja će početi u decembru.

Beogradska zima će ove godine obuhvatiti Trg otvorenog srca na Trgu Republike, klizalište na Trgu Nikole Pašića, Trg bajki ispred opštine Zvezdara, kao i Ulicu otvorenog srca koja će po prvi put uključiti Skadarliju i njene ugostiteljske objekte.

Pored tradicionalnog koncerta na Trgu Republike u novogodišnjoj noći, biće organizovan i koncert 30. decembra ispred Doma Narodne skupštine. (danubeogradu.rs)

Beogradski novogodišnji festival – program

»»» Hala 2 nivo C
Raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom: Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić Manda i Predrag Vuković Peđolino.

Dečje predstave igraće se svakodnevno u terminu 11:15, a muzičko scenski programi 18.00, dok će tokom vikenda odvijati u tri termina: od 12.00, 15.00 i 18.00. Uz organizovan prevoz, deca iz beogradskih vrtića će besplatno gledati predstave u kojima će učestvovati naši poznati glumci, trupe i ansambli iz cele Srbije, među kojima su: pozorište Pinokio, hor Čarolija, Dubravko Jovanović i trupa, baletski studii, folklorni ansambli, horovi, vokalne grupe i solisti Dečjeg Kulturnog centra Beograd.

»»» Ledeni atrijum – klizalište
Od 16. decembra 2015. do 16. januara 2016. godine. Besplatno je klizalište. Postoji mogućnost iznajmljivanja klizaljki po ceni od 100 RSD po satu.

»»» Hala 2 nivo A i Hala 1A
Veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova

»»» Hala 1
Zona adrenalinske zabave sa velikim luna parkom „Kod Jelena u Hali 4“. Zabava za sve posetioce kroz zabavne igre. Besplatan muzički program, uz učešće Legendi, Zvonka Bogdana, Dejana Petrovića i drugih, proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa.

Raspored koncerata:
Petak, 18.12… Veliko otvaranje – Legende
Subota, 19.12… RnR mladi bendovi
Nedelja, 20.12… RnR mladi bendovi
Ponedeljak 21.12… Meteor – Mega Tezga Orkestar (Beogradska noćna scena predstavlja 17 Veličanstvenih kafanskih heroja)
Utorak, 22.12… Dejan Petrović Big Bend
Sreda, 23.12… Crne Mambe i Najda
Četvrtak, 24.12… Bend Nikole Grbića Grbe
Petak, 25.12… Bend Pece Jovanovića – od Kvake do Izlaza
Subota, 26.12. Novica Zdravković – veče pesama Tome Zdravkovića
Nedelja, 27.12… Ođila i prijatelji
Ponedeljak, 28.12… Mega Tezga Orkestar
Utorak, 29.12… Zvonko Bogdan
Sreda, 30.12… Belgrade Old Stars koktel bend – žurka za kraj, sve od svih

Radno vreme: 11.00 – 20.00.
Radno vreme u hali 4: radnim danima od 15.00 do 23.00, vikendom od 13.00 do 23.00.
Ulaz besplatan na sve sadržaje, cena parkinga 150 RSD/dan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.