Naslovna » BG servis » Cvetni trg: Kraj radova 15. decembra
Cvetni trg - ilustracija

Cvetni trg: Kraj radova 15. decembra

Do 15. decembra Cvetni trg bi trebalo da bude rekonstruisan.

Iako je najavljeno da se radovi završavaju do 10. oktobra, radnici su naišli na probleme koje niko nije očekivao. Naime, kada su uklonjene ploče, ispostavilo se da se vodovodne i kanalizacione cevi ne nalaze tamo gde su bile ucrtane.

Gradski menadžer Goran Vesić, u izjavi za „Blic“ i „Večernje novosti“ kaže da su neočekivano radnici i zamenjivali dotrajale instalacije a urađen je i novi potporni zid koji nije bio planiran.

U donjem delu, pored stepenica koje će voditi na gornji deo platoa biće postavljena četiri objekta u kojima će se prodavati cveće, antikvarne knjige, a tu će biti i info-pult Turističke organizacije Beograda.

– Tokom naredne godine, u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika, biće raspisan konkurs za „glumačku stazu“, gde će biti spomenici poznatim srpskim glumcima i rediteljima u scenama iz poznatih pozorišnih predstava. Tako će ovo mesto dobiti svoju dušu i privlačiće turiste. Na početku novog trga, preko puta SKC-a, biće postavljen spomenik Borislavu Pekiću, donacija Fondacije „Borislav Pekić“, i neće ličiti na spomenike koji su se do sada postavljali u Beogradu. Biće to Pekić u karakterističnioj sedećoj pozi – rekao je Vesić.

Cvetni trg bi u godinama koje dolaze mogla da krasi i česma ili fontana i to bez novog raskopavanja jer su u donjem delu trga već urađene instalacije.

Projekat po kojem se rekonstruiše Cvetni trg pobedio je na konkursu Opštine Vračar 2001. godine. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.