Naslovna » Izlasci » Akcije » Samit mladih 15. novembra u hotelu Crowne Plaza
Samit mladih

Samit mladih 15. novembra u hotelu Crowne Plaza

Samit mladih biće održan u nedelju, 15. novembra, u hotelu Crowne Plaza.

Ovaj samit okuplja mlade koji će uz podršku predavača, predstavnika političkog, javnog i akademskog života, analizirati sadašnjost i okruženje u kojem živimo, i predvideti šta je ono što je potrebno kako bi se budućnost što bolje oblikovala po željama mladih.

Samit mladih sastavljen je od predavanja, panel diskusije i radionice koja će omogućiti razmenu iskustava. Tokom predavanja mladima će biti pružen širok spektar informacija koje će im pomoći u daljem radu i razvoju ideja, kao i smernice za realizaciju njihovih ideja. Sesije i panel diskusije fokusirane su na mlade i politiku, na pitanja kako politiku učiniti zanimljivom i uticati na veći politički angažman mladih ljudi.

Neke od tema o kojima će se debatovati su nezaposlenost mladih i kako je prevazići, neusklađenost obrazovnog sistema sa potrebama tržišta rada, unapređenje i mogućnosti prekogranične saradnje, evropska kriza i slično. U toku panel diskusija koje se budu vodile učesnici će moći da postave razna pitanja, kao i da pruže razne sugestije i kritike panelistima.

Učesnici Samita mladih su budući društveni lideri, predstavnici omladinskog sektora, civilnog društva i podmladaka političkih partija, koji poseduju energiju i strast neophodnu da naše društvo učinimo boljim.

Prijave za ovaj događaj moguće je izvršiti na ovom linku.

Organizator je Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda. (danubeogradu.rs)