Naslovna » BG špijun » Nova godina u Novom Sadu: Rokenrol na Trgu slobode
Nova godina u Novom Sadu: Đule Van Gogh
Nova godina u Novom Sadu: Đule Van Gogh

Nova godina u Novom Sadu: Rokenrol na Trgu slobode

Rokenrol Nova godina biće organizovana 31. decembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Za doček 2016. nastupiće jedan od najuticajnih rokenrol bendova na ovim prostorima, Partibrejkers i po mnogima najbolji rok bend uživo na ovim prostorima, Van Gogh!

Pored njih, Novosađani će uživati u nastupu u svirci svojih sugrađana, kultnog novosadskog benda Love Hunters, a na velikoj bini na glavnog trgu nastupiće i više od 50 članova banjalučke Rock Simfonije, koja predstavlja svojevrsnu fuziju rok instrumenata, hora i orkestra!

U najuzbudljiviju noć uvešće nas novosadske rokerke u usponu, Štikle i vikleri. Pored žestoke svirke na centralnom trgu, u Katoličkoj porti će tokom celog dana i večeri biti organizovani nastupi disk džokeja za sve ljubitelje elektronske i savremene muzike.

Klasika, Bregović, tamburaši…

Za one koje vole klasiku, lepa vest je da nas 1. januara tačno u podne u bajkovitoj Saletli u Dunavskom parku očekuje pravi praznični nastup Gudačkog orkestra.

Za doček Srpske Nove godine, u sredu, 13. januara na Trg Slobode dolazi naš svetski priznati kompozitor Goran Bregović u pratnji svog izuzetnog orkestra.

Isto veče Novosađane očekuje i nastup popularnog slovenačkog muzičara Manjifika sa srpskim vojnim orkestrom „Stanislav Binički“, poznatog i po muzici za popularni film i seriju „Montevideo, Bog te video“.

U ovako jakoj međunarodno-balkanskoj konkurenciji, boje domaćeg terena braniće naš vrsni tamburaški orkestar Zorule.

Doček za Evropu

Novi Sad je ušao u finale izbora za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Novosađani će na najbolji način spojiti doček Nove godine, „reprizu“ i doček pravoslavne Nove godine sa ovim uspehom i nadom da će Novi Sad uspeti da „osvoji“ ovu laskavu titulu.

Tim povodom frontmen sastava Van Gogh, Zvonimir Đukić Đule, izjavio je da „ne smemo da zaboravimo da je svetlo urbanog u našu državu uneo Exit; drago mi je da pored ovog festivala čast urbanog u Novom Sadu branimo i mi i što je Novi Sad odoleo da ne učestvuje u nečemu što ne priliči ukusu mladog čoveka“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.